Béda révisi "Insinyur"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
19 bita dipupus ,  13 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
 
{{wiktionarypar|engineer}}
'''Insinyur''' nyaéta saurang nu kalatih atawa gawé dina [[rékayasa]].<ref>{{cite web|author=Dictionary.com|title=Engineer|work=The American Heritage® Dictionary of the English language, Fouth Edition, Houghton Mifflin Company |url=http://dictionary.reference.com/browse/engineer |year=2004|accessdate=2006-09-21}}</ref> Insinyur maké [[téknologi]], [[matématika]], sarta [[pangaweruh]] [[saintifik]] pikeun ngajawab [[problem|masalah-masalah]] téknis. Jalma nu gawé salaku insinyur biasana ngabogaan [[academic degree|tingkat akademis]] (atawa pangalaman gawé) dina salah sahiji [[fields of engineering|widang élmu rékayasa]].<ref>[http://www.nsf.gov/statistics/issuebrf/sib99318.htm Degrees and Occupations in Engineering: How Much Do They Diverge?] Issue Brief, NSF 99-318 December 31, 1998</ref>
 
Insinyur jeung élmuwan sakapeung matak bingung jalma awam. Kukituna ditegeskeun yén [[élmuwan]] mah gawéna ngambahan alam sangkan bisa manggihan prinsip-prinsip umumna, sabalikna insinyur nerapkeun prinsip-prinsip nu diwawarkeun tina matématika jeung [[sains]] pikeun nyieun jawaban praktis tur ékonomis tina masalah-masalah téknis.<ref>{{cite web|author=[[National Society of Professional Engineers]]|title=Frequently Asked Questions About Engineering |url=http://www.nspe.org/media/mr1-faqs.asp|accessdate=2006-09-21|year=2006}} ''Science is knowledge based on observed facts and tested truths arranged in an orderly system that can be validated and communicated to other people. Engineering is the creative application of scientific principles used to plan, build, direct, guide, manage, or work on systems to maintain and improve our daily lives.''</ref><ref name="bls">{{cite web|author=[[Bureau of Labor Statistics]], U.S. Department of Labor|title=Engineers|work=Occupational Outlook Handbook, 2006-07 Edition |url=http://www.bls.gov/oco/ocos027.htm|accessdate=2006-09-21|year=2006}}</ref> Cindekna, élmuwan diajar (ti alam), insinyur mah nyieun atawa ngabangun barang-barang. Pagawéan insinyur minangka panyambung antara pangabutuh sosial nu karasa jeung aplikasi komérsial. Insinyur nimbang-nimbang loba hal nalika ngamekarkeun hiji produk. Contona, nalika mekarkeun hiji robot industri (robot pikeun kaperluan industri), insinyur sacara présisi nangtukeun sakabéh kaperluan fungsina, ngarancang jeung nguji komponén-kompónenna; ngahijikeun komponén-komponén éta sangkan jadi rancangan ahir; sarta mariksa éféktivitas rancangan, biaya, katahanan, jeung kasalametanana. Prosés ieu tumerap nalika mekarkeun rupa-rupa produk, contona kimiawi, [[komputer]], [[mesin]], [[kapal udara]], atawa [[cocooan]].<ref name="bls"/>
*[[Professional Engineer]]
 
== ReferencesRujukan ==
<div class="references-small">
<!-- See http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Footnotes for guidance on adding references using <ref> tags -->
</div>
 
== ExternalTumbu linksluar ==
*[http://engineering.wikicities.com/wiki/Engineers Engineers at Engineering Wiki]
 
{{Technology}}
 
[[Category:EngineeringDisiplin disciplinestéhnik]]
[[Category:EngineersInsinyur]]
[[Category:ProfessionsProfési]]
[[Category:OccupationsPagawéan]]
[[Category:SciencePagawéan occupationskaélmuan]]
 
[[br:Engenheiro]]
23.351

éditan

Menu navigasi