IU (penyanyi)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
IU (아이유)
IU, 2019
Ngaran asli이지은
GumelarLee Ji-eun
16 Méi 1993 (1993-05-16) (yuswa 27)
Distrik Gwangjin, Seoul, Bandéra Koréa Kidul Koréa Kidul
Ngaran landianIU
Pagawéan
Karir musik
Aliran
Alat musikVokal
Taun aktip2008–ayeuna
LébelLOEN Entertainment (Fave Entertainment)

Edam Entertainment
Universal Music Japan

Warner Music Taiwan
Maén diFave Entertainment
RamatlokaLaman Profil Resmi IU
Tanda tangan
Nama Korea
Hangul이지은
Hanja
Alih Aksara anu DisampurnakeunI Ji-eun
McCune-ReischauerYi Chi-ŭn
Stage name
Hangul
Alih Aksara anu DisampurnakeunAiyu
McCune-ReischauerAiyu
Hangeul.svg Ieu artikel ngandung téks basa Koréa.
Tanpa rojongan rendering, Anjeun ukur bisa ningali tanda tanya, kotak, atawa sandi séjénna, lain hangul atawa hanja.

Lee Ji-eun (Hangul: 이지은; lahir 16 Mei 1993) atanapi umumna katelah IU (Hangul: 아이유) mangrupikeun penyanyi, komposer, aktris, gitaris, penari sareng host televisi[1]. IU hasil mimiti di taun 2008, di handapeun naungan LOEN Entertainment kalayan jinis musik K-Pop[2][3][4][5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. 아이유(IU). people.nate.com
  2. 아이유(IU) di nate people
  3. Faughnder, Ryan (Citakan:ISO date/fr2). "Korean pop fans get intimate with the music at KCON". Los Angeles Times (Los Angeles). http://articles.latimes.com/2013/aug/24/local/la-me-kcon-20130825. Diakses pada 6 Februari 2016 
  4. Referensi untuk Korea Power Celebrity 40 majalah Forbes:
  5. Benjamin, Jeff (May 5, 2014). "IU Earns Fifth K-Pop Hot 100 No. 1, Becomes All-Time Chart Leader". Billboard. Diakses tanggal January 11, 2016. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg