Inception

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Inception
SutradaraChristopher Nolan
ProduserChristopher Nolan
Emma Thomas
Screenplay kuChristopher Nolan
BéntangLeonardo Dicaprio
Joseph Gordon-Levitt
Ellen Page
Tom Hardy
Ken Watanabe
Cillian Murphy
Marion Cotillard
Tom Berenger
Michael Caine
MusisiHans Zimmer
SinématografiWally Pfister
ÉditorLee Smith
Produksi
company
DistributorWarner Bros Pictures
Tanggal rilis
  • 8 Juli 2010 (2010-07-08) (Odeon Leicester Square)
  • 16 Juli 2010 (2010-07-16) (Amerika Serikat jeung Britania Raya)
Running time
148 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
Britania Raya
BasaBasa Inggris
Anggaran$160 juta[2]
Box office$828.322.032[2]

Inception mangrupa pilem fiksi ilmiah 2010 diarahkeun ku Christopher Nolan sareng diproduksi ku Christopher Nolan sareng Emma Thomas. Skrip pikeun pilem ieu ditulis ku Christopher Nolan. Pilem ieu dimaénkeun ku Leonardo Dicaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Cillian Murphy, Marion Cotillard, Tom Berenger jeung Michael Caine.

Pilem Inception perdana di Odeon Leicester Square dina 8 Juli 2010 sareng dirilis di Amérika Serikat sareng Inggris dina 16 Juli 2010.[3] Pilem ieu nampi ulasan positif ti kritikus.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Inception". British Board of Film Classification. June 29, 2010. Diakses tanggal August 8, 2010. 
  2. a b "Inception (2010)". Box Office Mojo. Diakses tanggal February 9, 2018. 
  3. Antrim, Taylor (November 23, 2010). "Anatomy of a Contender: Making of 'Inception'". The Hollywood Reporter. Diakses tanggal February 9, 2018. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]