Ossétia Kidul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Республикæ Хуссар Ирыстон
Республика Южная Осетия
Bandéra Ossétia Kidul Lambang Ossétia Kidul
Ibu kota Tskhinvali
Basa resmi Ossétia
Pamaréntah Républik
 -  Présidén Eduard Djabeevich Kokoity
 -  Perdana Menteri
Kamerdékaan
Ti Géorgia
 -  Didéklarasikeun 28 Nopémber 1991 
 -  Diakuan1 26 Agustus 2008 (ku Rusia
Aréa
 -  Total 3.900 km² (-)
 mil² 
 -  Cai (%) teu dikanyahoan
Populasi
 -  Perkiraan  2004 70.000 (-)
 -  Sénsus -
 -  Kapadetan 18 /km² (-)
 /mil²
Mata uang Rubél, Lari (RUB)
Zona wanci (UTC+3)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+3)
TLD Internét Can aya
1. Kamerdékaan ngan diakuian ku Rusia.
Ossétia Kidul (kulawu) dina Géorgia
Ossetia05.png

Républik Ossétia Kidul (basa Ossétia: Республикæ Хуссар Ирыстон, Respublikae Xussar Iryston; basa Rusia: Республика Южная Осетия, Respublika Yuzhnaya Osetiya; basa Georgia: სამხრეთი ოსეთია, Samkhreti Osetia) mangrupakeun hiji nagara républik nu sacara de facto merdéka, aya di Kaukasus. Géorgia ngklaim Ossétia Kidul salaku wewengkon kadaulatanna. Kadaulatan républik ieu teu diakuan sacara internasional, iwal Rusia nu ngakuanna dina 26 Agustus 2008 bareng jeung pangakuan kadaulatan Abkhazia.[1] Géorgia heunteu ngakuan status Ossétia Kidul minangka hiji éntitas sorangan; pamaréntah Géorgia ngangaranan républik ieu kalawan ngaran kolotna: Samachablo, atawa kiwari, wewengkon Tskhinvali (dumasar kana ibu kota républik ieu). Ossétia Kidul baheulana mangrupakeun bagian ti wewengkon Géorgia nu ngaranna Shida Kartli.

Dina Agustus 2008, aya peperangan antara pasukan Rusia jeung Géorgia.

Temp ogé[édit | sunting sumber]

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. Rusia Akui Kemerdekaan Ossetia Selatan dan Abkhazia, MediaIndonesia.com, 26 Agustus 2008

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Gnome-globe.svg