Pandémi koronavirus 2019 di Jérman

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pandémi koronavirus 2019 di Jérman
COVID-19 Germany - Cases per capita.svg
Wilayah distrik kalawan kasus koronavirus kakonfirmasi per 100.000 pangeusi.
COVID-19 Outbreak Cases in Germany (Density).svg
Wilayah state kalawan kasus koronavirus kakonfirmasi (per 28 Maret):
██ Kakonfirmasi 100–499██ Kakonfirmasi 500–999██ Kakonfirmasi1000–9999██ Kakonfirmasi ≥10000
PanyakitCOVID-19
Galur VirusSARS-CoV-2
LokasiJerman
Kasus munggaranBavaria
Tanggal mimiti aya27 Januari 2020
AsalWuhan, Hubei, Républik Rahayat Tiongkok[1][2]
Kasus kakonfirmasi199,214[3][4]
Kasus pulih183,600 (diperkirakan)[3][4][lower-alpha 1]
Tilar dunya
9,125[3][4]

Pandémi koronavirus 2019 di Jérman mimiti kapanggih di tanggal 27 Januari 2020 di Bavaria, saenggeus hiji lalaki papanggih jeung babaturanana urang Tiongkok. Ieu ngajadikeun Jérman jadi nagara kadua anu ngonfirmasi ayana kasus positip virus korona saenggeus Prancis.[5][6]

Per tanggal 3 Méi 2020, kacatet geus aya 165.016 kasus positip, 6.812 kasus anu tilar dunya, sarta total anu cageur nyaéta 130.006 urang atawa 78,7%. Hal éta anu nyababkeun Jérman jadi nagara anu "berhasil" ngalawan ieu virus.[7][8][9]

Jérman jadi nagara kalawan kasus tiwas anu kawilang saeutik dibanding nagara-nagara Éropa séjén, saperti Inggris, Prancis, jeung Italia. Ayeuna, Jérman geus diklaim ngahasil dina ngendalikeun ieu sasalad.[10][11] Ieu ku lantaran tés masal geus dilakukeun ti mimiti kénéh, patuhna masarakat kana kawijakan pangwatesan sosial, sarta sistem kaséhatan anu kuat.[12][13]

Mimiti[édit | édit sumber]

Mimitina, hiji lalaki éta papanggih jeung babaturanana, warga nagara Tiongkok anu eukeur ngalungguhan acara palatihan pausahaan di Nagara Bagian Bavaria. Lalaki 33 taun ieu cicing di deukeut Starnberg, kira-kira 30 kilométer kiduleun Munich. Ieu lalaki téh kawilang séhat numutkeun otoritas kaséhatan, sarta langsung diisolasi. Tuluy, jelema-jelema anu kontak jeung manéhna dibéré nyaho sarta dimonitor jaga-jaga bisi virusna sumebar.[14][15][16][6]

Sumebarna virus[édit | édit sumber]

Di tanggal 28 April 2020, ieu virus geus sumebar di sakabéh nagara bagian di Jérman. Jumlah kasus nyaéta 156.337, sarta anu tiwas nyaéta 5.913 urang. Nagara bagian anu panglobana kasus nyaéta Bavaria, tempat munggaran ieu virus mimiti kakonfirmasi.[17]

Data kasus koronavirus dumasar nagara bagian per 28 April 2020[17]
Nagara bagian Jumlah kasus Kasus tiwas Nagara bagian Jumlah kasus Kasus tiwas
Bavaria 41.406 1.681 Saxony 4.490 148
North Rhine-Westphalia 32.184 1.171 Bradenburg 2.747 106
Baden-Württemberg 31.196 1.269 Schleswig Holstein 2.653 101
Lower Saxony 9.847 394 Saarland 2.509 123
Hesse 8.026 333 Thuringia 2.144 78
Rheinland-Palatinate 5.928 157 Saxony-Anhalt 1.520 39
Berlin 5.669 127 Bremen 759 27
Hamburg 4.505 142 Mecklenburg-West Pomerania 675 17

Dampak[édit | édit sumber]

Kawijakan lockdown[édit | édit sumber]

Per tanggal 19 Maret 2020, Pamaréntah Jérman ngalumakukeun kawijakan lockdown atawa karantina wewengkon, tapi henteu sacara nasional.[18][19] Kota munggaran anu ngalumakukeun ieu kawijakan nyaéta Kota Mitterteich, Bavaria.[20] Tuluy di tanggal 15 April, kawijakan lockdown diperpanjang nepi ka 3 Méi, ku sabab jumlah kasus anu tuluy nambahan.[21][22] Sanajan kitu, Pamaréntah ngarancang pikeun muka lockdown sacara bertahap, saperti babaraha kantor jeung sakola anu mimiti dibuka deui.[23] Di tanggal 20 April, babaraha toko anu legana maksimal 800 méter pasagi diijinkeun pikeun dibuka, nyusul kawijakan pikeun ngalogorkeun lockdown, kalawan tetep merhatikeun jarak aman 1,5 méter.[24][25][26]

Ékonomi[édit | édit sumber]

Ku sabab aya ieu sasalad, ékonomi Jérman kira-kira bakal kontraksi 6,6 persén,[27] sarta bakal résési anu pangparahna sapanjang sajarah.[28][29] Ku lantaran loba bisnis anu rugi, sarta loba jalma anu kaleungitan pagawéan.[27]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Q&A on coronaviruses (COVID-19)". www.who.int. Diakses tanggal 2020-05-02. the outbreak began in Wuhan, China, in December 2019. 
  2. Sheikh, Knvul; Rabin, Roni Caryn (Citakan:ISO date/en). "The Coronavirus: What Scientists Have Learned So Far". The New York Times. https://www.nytimes.com/article/what-is-coronavirus.html. Diakses pada 2020-05-02 
  3. a b c "Alle bestätigten Coronavirus-Infektionen nach Landkreisen und Bundesländern". Der Tagesspiegel. Diakses tanggal 9 July 2020. 
  4. a b c "Robert Koch-Institut: COVID-19-Dashboard" (dalam German). Robert Koch Institute. Diakses tanggal 27 May 2020. 
  5. Gayle (now), Damien; Rourke (earlier), Alison; Mohdin, Aamna (2020-01-28). "Germany confirms first human transmission of Wuhan virus in Europe – as it happened" (dalam bahasa en-GB). The Guardian. ISSN 0261-3077. https://www.theguardian.com/science/live/2020/jan/28/coronavirus-first-death-in-beijing-as-us-issues-new-china-travel-warning-live-updates. Diakses pada 2020-05-03 
  6. a b "Virus Corona Sudah Tiba di Jerman, Satu Pasien Terinfeksi". internasional (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  7. "Update Corona Covid-19 Global, 2 Mei 2020: Total yang Sembuh di Jerman 77%". suara.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  8. "Germany Coronavirus: 165,016 Cases and 6,812 Deaths - Worldometer". www.worldometers.info. Diakses tanggal 2020-05-03. 
  9. "Update Corona 3 Mei 2020 Indonesia & Dunia: Data Statistik Terkini". tirto.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  10. "Jerman nyatakan wabah virus corona telah 'terkendali', apa yang sudah dilakukan?" (dalam bahasa id). BBC News Indonesia. 2020-04-18. https://www.bbc.com/indonesia/dunia-52334998. Diakses pada 2020-05-03 
  11. "Jerman Sebut Berhasil Kendalikan Penyebaran Virus Corona". internasional (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  12. Media, Kompas Cyber. "Angka Kematian Akibat Corona di Jerman Rendah, Ini Beberapa Alasannya Halaman 3". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  13. Sebayang, Rehia. "Angka Kematian karena Corona di Jerman Rendah, Kok Bisa?". news (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  14. Welle (www.dw.com), Deutsche. "Germany confirms human transmission of coronavirus | DW | 28.01.2020". DW.COM (dalam en-GB). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  15. "UPDATE Coronavirus : Jerman Konfirmasi Kasus Pertama Virus Corona". Tribun Jogja (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  16. Staff, R. T. "Germany Confirms First Case of China Coronavirus | RT". RT: For Decision Makers in Respiratory Care (dalam en-US). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  17. a b "Coronavirus (COVID-19) case numbers in Germany by state 2020". Statista. Diakses tanggal 2020-05-03. 
  18. DDTCNews. "Prancis dan Jerman Tetapkan Lockdown dalam Penanganan Corona". Prancis dan Jerman Tetapkan Lockdown dalam Penanganan Corona (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  19. "Pemerintah Jerman Ancam Lockdown Nasional jika Warga Tak Mau Tinggal di Rumah". iNews.ID (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  20. "Mitterteich, Kota Pertama di Jerman yang Berlakukan Lockdown". iNews.ID (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  21. "Jerman Segera Umumkan Perpanjangan Lockdown | Kabar24". Bisnis.com. Diakses tanggal 2020-05-03. 
  22. "Jerman Perpanjang Lockdown hingga 3 Mei". internasional (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  23. Pramadiba, Istman Musaharun. "Pandemi Corona Mereda, Jerman Angkat Lockdown Secara Bertahap". Tempo. Diakses tanggal 2020-05-03. 
  24. Welle (DW), Deutsche. "Virus Corona Terkendali, Jerman Mulai Longgarkan Lockdown". detiknews (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  25. Mediatama, Grahanusa. "Lockdown dilonggarkan, warga Jerman diharapkan tetap waspada". kontan.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  26. Media, Kompas Cyber. "Jerman Akan Longgarkan Lockdown, Sekolah Buka secara Bertahap mulai 4 Mei Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  27. a b Arbar, Thea Fathanah. "Akibat COVID-19, Ekonomi Jerman Diramal Kontraksi 6,6%". market (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  28. Oktarianisa, Sefti. "Terpapar Corona, Jerman Akui Masuk Jurang Resesi". market (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  29. Oktarianisa, Sefti. "Seram, Jerman Siap-siap Alami Resesi Terparah dalam Sejarah". news (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 


Salah ngutip: Ditemukan tag <ref> untuk kelompok bernama "lower-alpha", tapi tidak ditemukan tag <references group="lower-alpha"/> yang berkaitan