Park Shin-hyé

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Park Shin-hye
Gumelar18 Pébruari 1990 (1990-02-18) (yuswa 29)
Gwangju, Koréa Kidul
PagawéanAktris, Panyanyi, Modél
Taun aktip2003–kiwari
AgénS.A.L.T Entertainment
Karya nu katelahTree of Heaven
You're Beautiful
Heartstrings
Flower Boys Next Door
The Heirs
Pinocchio
Park Shin-hyé
Hangul박신혜
Alih Aksara anu DisampurnakeunBak Sin-hye

Park Shin-hyé (gumelar di Gwangju, Koréa Kidul, 18 Pébruari 1990; umur 29 taun) nyaéta saurang aktris, penyanyi, modél sarta panari asal Koréa Kidul.[1] Park kacatet minangka mahasiswa Universitas Chung-Ang.[1] Ti leuleutik, Park geus mikaresep dunya akting.[1] Nalika kelas 6 SD, manéhna pernah miluan audisi pikeun vidio klip Ggot - Flower tina Dream Factory.[2] Sanggeus lolos audisi, manéhna mimiti ngaleukeunan karirna minangka panyanyi.[2] Ti harita, manéhna mimiti dipikawanoh minangka panyanyi.[2] Lian ti nyanyi, Park sok ngabéntangan ogé sawatara judul pilem jeung sérial tipi.[2] Salah sahiji peranna nyaéta naika maén dina sérial You're Beautiful jeung Héartstrings.[2]

Park mimiti dipikawanoh ku masarakat ti saprak merankeun peran Hang Jung-suh dina sérial Stairway to Heaven.[2] Manéhna tuluy ngabéntangan sérial drama nu judulna Tree of Heaven bareng jeung lawan maénna dina Stairway to Heaven, Lee Wan.[2] Sérial ieu pernah meunang kritik ti panongtonna ku sabab sawatara adegan mesra anu dilakukeun ku Lee Wan jeung Park saéstuna mah teu kudu dipidangkeun.[2] Sok sanajan kitu, kritikan éta teu matak jadi pangaruh négatif kana karirna.[2] Malah mah ngaran Park mingkin nérékél sanggeus dipercaya nyanyikeun soundtrack sérial Tree of Heaven nu judulna However.[2] Ngan hanjakal, single ieu teu asup kana album soundtrack Tree of Heaven.[2]

Diskografi[édit | édit sumber]

Singel[édit | édit sumber]

  • Prayer (Ost. Tree Of Héaven) 
  • Lovely Day (Ost. You'Re Béautiful) 
  • Without A Word (Ost. You'Re Béautiful) 
  • It Was You (Ost. Cyrano Agency Ost) bareng Lee Min-jung 
  • The Day We Fall In Love (Ost. Héartstrings/You'Ve Fallen For Me) 
  • I Will Forget You (Ost. Héartstrings/You'Ve Fallen For Me)
  • I Think Of You (Musik jeung Rumpaka) bareng Yoon Gun

Filmografi[édit | édit sumber]

Sérial Tipi[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c koreandrama, org. "Park Shin-hye". Koreandrama.org. Diakses tanggal 2016-02-08. 
  2. a b c d e f g h i j k Kapanlagi, com. "Profil Park Shin Hye". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 2016-02-08. 
Soekarno.jpg