Park Shin-hyé

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Park Shin-hye
Gumelar 18 Pébruari 1990 (1990-02-18) (yuswa 29)
Gwangju, Koréa Kidul
Pagawéan Aktris, Panyanyi, Modél
Taun aktip 2003–kiwari
Agén S.A.L.T Entertainment
Karya nu katelah Tree of Heaven
You're Beautiful
Heartstrings
Flower Boys Next Door
The Heirs
Pinocchio
Park Shin-hyé
Hangul박신혜
Alih Aksara anu DisampurnakeunBak Sin-hye

Park Shin-hyé (gumelar di Gwangju, Koréa Kidul, 18 Pébruari 1990; umur 29 taun) nyaéta saurang aktris, penyanyi, modél sarta panari asal Koréa Kidul.[1] Park kacatet minangka mahasiswa Universitas Chung-Ang.[1] Ti leuleutik, Park geus mikaresep dunya akting.[1] Nalika kelas 6 SD, manéhna pernah miluan audisi pikeun vidio klip Ggot - Flower tina Dream Factory.[2] Sanggeus lolos audisi, manéhna mimiti ngaleukeunan karirna minangka panyanyi.[2] Ti harita, manéhna mimiti dipikawanoh minangka panyanyi.[2] Lian ti nyanyi, Park sok ngabéntangan ogé sawatara judul pilem jeung sérial tipi.[2] Salah sahiji peranna nyaéta naika maén dina sérial You're Beautiful jeung Héartstrings.[2]

Park mimiti dipikawanoh ku masarakat ti saprak merankeun peran Hang Jung-suh dina sérial Stairway to Heaven.[2] Manéhna tuluy ngabéntangan sérial drama nu judulna Tree of Heaven bareng jeung lawan maénna dina Stairway to Heaven, Lee Wan.[2] Sérial ieu pernah meunang kritik ti panongtonna ku sabab sawatara adegan mesra anu dilakukeun ku Lee Wan jeung Park saéstuna mah teu kudu dipidangkeun.[2] Sok sanajan kitu, kritikan éta teu matak jadi pangaruh négatif kana karirna.[2] Malah mah ngaran Park mingkin nérékél sanggeus dipercaya nyanyikeun soundtrack sérial Tree of Heaven nu judulna However.[2] Ngan hanjakal, single ieu teu asup kana album soundtrack Tree of Heaven.[2]

Diskografi[édit | édit sumber]

Singel[édit | édit sumber]

  • Prayer (Ost. Tree Of Héaven) 
  • Lovely Day (Ost. You'Re Béautiful) 
  • Without A Word (Ost. You'Re Béautiful) 
  • It Was You (Ost. Cyrano Agency Ost) bareng Lee Min-jung 
  • The Day We Fall In Love (Ost. Héartstrings/You'Ve Fallen For Me) 
  • I Will Forget You (Ost. Héartstrings/You'Ve Fallen For Me)
  • I Think Of You (Musik jeung Rumpaka) bareng Yoon Gun

Filmografi[édit | édit sumber]

Sérial Tipi[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c koreandrama, org. "Park Shin-hye". Koreandrama.org. Diakses tanggal 2016-02-08. 
  2. a b c d e f g h i j k Kapanlagi, com. "Profil Park Shin Hye". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 2016-02-08. 
Soekarno.jpg