Pasanggiri Dunya BWF 2013

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Pasanggiri Dunya BWF 2013
250px
Katerangan
Édisi20
TingkatInternasional
Pamilon345
Nagara pamilon49
ArénaGelanggang Olahraga Tianhe
LokasiGuangzhou
Pasanggiri Dunya BWF 2013
Badminton pictogram.svg
Tunggal   Putra   Putri  
Ganda   Putra   Putri   Campuran

Pasanggiri Dunya BWF 2013 dilaksanakeun dina 5–11 Agustus 2013 di Gelanggang Olahraga Tianhe di Guangzhou, Cina.[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

5 nomor sadayana dimimitian dina poé kahiji jeung finalna dina poé pangahirna.

Sadaya waktos aya dina (UTC+8).

Kaping Tabuh Jirangan
5 Agustus 2013 10:00 Jirangan kahiji (64)
6 Agustus 2013 13:00 Jirangan kahiji (64)
Jirangan kahiji (32)
7 Agustus 2013 10:00 Jirangan kahiji (32)
8 Agustus 2013 13:00 Jirangan kahiji (16)
9 Agustus 2013 12:00 Parapat Final
18:00 Parapat Final
10 Agustus 2013 12:00 Semi Final
18:00 Semi Final
11 Agustus 2013 13:00 Final

Medali[édit | édit sumber]

Event Emas Pérak Perunggu
Tunggal Putra
katerangan
 Lin Dan
Cina (CHN)
 Lee Chong Wei
Malaysia (MAS)
 Nguyễn Tiến Minh
Viétnam (VIE)
 Du Pengyu
Cina (CHN)
Tunggal Putri
katerangan
 Ratchanok Inthanon
Thailand (THA)
 Li Xuerui
Cina (CHN)
 Bae Youn-joo
Koréa Kidul (KOR)
 P. V. Sindhu
India (IND)
Ganda Putra
katerangan
 Hendra Setiawan
jeung Muhammad Ahsan
Indonésia (INA)
 Mathias Boe
jeung Carsten Mogensen
Dénmark (DEN)
 Cai Yun
jeung Fu Haifeng
Cina (CHN)
 Kim Ki-jung
jeung Kim Sa-rang
Koréa Kidul (KOR)
Ganda Putri
katerangan
 Wang Xiaoli
jeung Yu Yang
Cina (CHN)
 Eom Hye-won
jeung Jang Ye-na
Koréa Kidul (KOR)
 Tian Qing
jeung Zhao Yunlei
Cina (CHN)
 Christinna Pedersen
jeung Kamilla Rytter Juhl
Dénmark (DEN)
Ganda Campuran
katerangan
 Tontowi Ahmad
jeung Lilyana Natsir
Indonésia (INA)
 Xu Chen
jeung Ma Jin
Cina (CHN)
 Shin Baek-cheol
jeung Eom Hye-won
Koréa Kidul (KOR)
 Zhang Nan
jeung Zhao Yunlei
Cina (CHN)

Klasemén medali[édit | édit sumber]

Rank Nagara Emas Pérak Perunggu Total
1 Bandéra Cina Cina 2 2 4 8
2 Bandéra Indonésia Indonésia 2 0 0 2
3 Bandéra Thailand Thailand 1 0 0 1
4 Bandéra Koréa Kidul Koréa Kidul 0 1 3 4
5 Bandéra Dénmark Dénmark 0 1 1 2
6 Bandéra Malaysia Malaysia 0 1 0 1
7 Bandéra India India 0 0 1 1
Bandéra Viétnam Viétnam 0 0 1 1
Total 5 5 10 20

Final[édit | édit sumber]

Nomor Jawara Runner-up Skor
Tunggal putra Cina Lin Dan Malaysia Lee Chong Wei 16–21, 21–13, 20–17r
Tunggal putri Thailand Ratchanok Inthanon Cina Li Xuerui 22–20, 18–21, 21–14
Ganda putra Indonésia Hendra Setiawan / Muhammad Ahsan Dénmark Mathias Boe / Carsten Mogensen 21–13, 23–21
Ganda putri Cina Wang Xiaoli / Yu Yang Koréa Kidul Eom Hye-won / Jang Ye-na 21–14, 18–21, 21–8
Ganda campuran Indonésia Tontowi Ahmad / Lilyana Natsir Cina Xu Chen / Ma Jin 21–13, 16–21, 22–20

Nagara pamilon[édit | édit sumber]

345 pamaén ti 49 nagara milu dina pasanggiri taun ieu. Nomer dina jero kurung nunjukkeun jumlah pamaén anu milu ti nagara éta.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "2013 BWF World Championships". BWF. Diakses tanggal 2013-04-12. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]