Putu mayang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Putu Mayang
Putu mayang.JPG
Putu Mayang
Ngaran alternatif Putu mayam, Idiyappam
Tempat asal Indonésia , India, Sri Langka, Malaysia, jeung Singapur
Bahan utama Aci hui, cipati, jeung gula beureum
Cookbook:Putu Mayang  Putu Mayang

Putu mayang nyaéta kuéh tradisional nu dijieun tina aci hui atawa tipung béas nu bentukna kawas emih, dicampuran ku cipati kalapa, sarta disuguhkeun jeung kinca atawa gula beureum cair. Mun di Sunda mah disebutna kuéh bihun, pédah nyieunna tina bahan dasar bihun lantaran praktis, teu tanggel deui.

Di Indonésia ieu kuéh téh mangrupa bagéan tina seni kulinér Batawi.[1] Ngan meureun asal mulana ieu kuéh téh bisa jadi patali jeung kuéh putu mayam nu asalna ti India Kidul. Duanana mibanda bentuk adonan aci atawa tipung béas nu dicitak nyurup kawas gundukan emih. Ngan putu mayang Indonésia mah rada béda dibanding putu mayam India nu ogé bisa kapanggih di Sri Langka, Malaysia, jeung Singapur. Gumpalan putu mayang Indonésia leuwih ngahiji sarta kandel kalawan ukuran gundukan nu laleutik, sedengkeun putu mayam India mibanda lambaran emih nu leuwih lemes sarta ukuranna leuwih rubak.

Putu mayam India

Ngadahar ieu kuéh bisa dibanjur ku gula beureum jeung cipati, atawa ditambahan saeutik dipurulukan parudan kalapa kana éta gula putu mayang.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Kue Putu Mayang, Kuliner Khas Betawi Yang Langka". merahputih.com. Diakses tanggal 5 Maret 2016. 
Foodlogo2.svg