Simping

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Simping

Simping atawa opak gambir nyaéta kadaharan garig kawas kurupuk nu asalna ti daérah Purwakarta.[1] [2] Rupa-rupa rasa jeung kelirna, dijual utamana di warung-narung jeung toko nu ngahaja dagang oléh-oléh.[3] Wujudna buleud tur ipis, gedéna sagedé tutup gelas, rasana rupa-rupa kayaing cikur, pandan, ganas, kadu malahan rasa nangka ogé aya.[3]

Bahan-bahan[édit | édit sumber]

  1. Tipung sampeu (Tapioka)
  2. Tipung tarigu
  3. Kalapa kolot beunang marud
  4. Bungbu

Bungbu[édit | édit sumber]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

  • Bungbu diréndos nepika lembut
  • Cicikeun bungbu kana tipung sampeu, kucuran cai saperluna
  • Galokeun nepi ka liket
  • Asupkeun tiping tarigu, galokeun deui nepika liket
  • Sayagikeun citakan
  • Adona nu geus liket, dicomot saeutik tuluy di dempet dina citakan
  • Citakanna didéang dibulak-balik, nepika adonan asak tuluy dijait
  • Kitu jeung kitu nepika réngsé kabéh [4]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Agribisnis Kreatif: Pilar Wirausaha Masa Depan, Kekuatan Dunia Baru Menuju Kemakmuran Hijau. Penebar Swadaya Group. 2012. ISBN 9789790025288. 
  2. Ensiklopedia Umum. Jakarta. 1973. 
  3. a b "Simping, si gurih dan renyah khas Purwakarta". https://www.merdeka.com/peristiwa/simping-si-gurih-dan-renyah-khas-purwakarta.html 
  4. "Resep : Simping, Makanan Khas Desa Kertasari Yang Gurih". https://kertasari.desa.id/resep-simping-makanan-khas-desa-kertasari-yang-gurih/ 
Nulis.jpg



Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Kue simping