Ulukutek leunca

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Ulukutek leunca

Ulukutek nyaéta olahan kawas sambel nu dijieun tina leunca, oncom, cabé, jeung daun surawung nu disamaraan.[1] Ulukutek leunca mah, ngan aya di warung-warung jeung restoran nu nyayagikeun masakan Sunda.[2] Hargana kawilang murah, bahan-bahana oge henteu hésé tur gampang kapanggih di pasar.[2] Ilaharna ulukutek didaharna jeung sangu haneut, rasana lada tur seungit surawung matak ngahudang lapar pikeun nu resep mah.[1]

Bahan-bahan anu dipaké[édit | édit sumber]

Bahan-bahan pikeun nyieun ulukutek leunca kayaning:

Bungbu anu direndos:

  • Bawang bodas
  • Bawang beureum
  • Céngék
  • Cabé héjo
  • Cikur.[4]


Cara nyieuna[édit | édit sumber]

  1. Goréng bungbu beunang ngaréndos, tambahkeun daun salam, laja, séréh, nepika kaangseu seungit
  2. Abruskeun leunca, daun bawang, céngék, uyah, gula bodas, cai saperluna
  3. Asupkeun daun surawung, kocék sakeudeung tuluy dijait.[4][5]


Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b CABAI. Jakarta: Penebar Swadaya Grup. 2009. p. 163. ISBN 9789790025547. 
  2. a b Peta 100 Tempat Jajan Dan Makan Legendaris di Bandung. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. 2009. p. 63. ISBN 9789792242911. 
  3. Suganda, Her (2011). Wisata Parijs van Java: sejarah, peradaban, seni, kuliner, dan belanja. Jakarta: Penerbit Buku Kompas. p. 203. ISBN 9789797095376. 
  4. a b Gardjito ,Amaliah, Murdijati- (2012). Resep Rahasia Turun Temurun Sumatera, Jawa & Sulawesi. Jakarta: Galangpress Publisher. p. 103. ISBN 9786028696647. 
  5. Dapur DeMedia, Tim (2009). Soto Nusantara. Jakarta: DeMedia. p. 6. ISBN 9789791471305. 
Nulis.jpg