Évie Tamala

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Cucu Suryaningsih leuwih dipikawanohna mah Évie Tamala (gumelar di Cigalontang, Singaparna, Kabupatén Tasikmalaya, 23 Juni 1969; umur 50 taun) nyaéta saurang panyanyi dangdut Indonésia anu geus mimiti nyanyi ti keur kelas 2 SD. Évie téh anak bungsu ti genep sadudulur.[1][2]

Karir[édit | édit sumber]

Évie naratasan karirna ku ngagabung jeung grup Orkés Melayu (OM) Sinar Remaja taun 1980.[2] Harita, Evie masih ngagunakeun ngaran panggung Uceu Arfina, disibukkeun ku kagiatan manggung dina acara-acara hajatan saperti raraméan jatukrami, sukuran khitanan, nepi ka raraméan poé Kamerdékaan RI.[2] Bareng jeung Sinar Remaja Évie meunang kasempetan pikeun ngeusi acara di wewengkon Bandung, anu satuluyna matak pikaresepen saurang panyipta jeung produser lagu dangdut Muchtar B.[2] Muchtar langsung ngajak Évie pikeun rekaman. Hanjakal, album Évie téh hasilna pikucéwaeun, malah mah kasétna gé teu sumebar.[2]

Évie ngareuah-reuah deui dunya musik dangdut taun 1988, bareng jeung dipedalna album nu kadua ku lagu andalanna Tang Ting Tong Der karya Muchtar B.[2] Préstasi nu paling fenomenal anu dimeunangkeun ku Évie dina taun 2007 dina tarékah panghargaan AMI Awards.[2] Évie suksés meunangkeun tropi pikeun kategori Lagu Terbaik Dangdut Konvénsional, Artis Solo Wanita Terbaik Dangdut Konvénsional, Artis Solo/Duo/Group Terbaik Album Dangdut Konvénsional, Produser Rekaman Terbaik Penunjang Produksi, Artis Terbaik Bidang Umum, jeung Album Terbaik Bidang Umum.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Profil Evie Tamala. Diaksés 12 Juli 2015.
  2. a b c d e f g h Profil Evie Tamala. Diaksés 12 Juli 2015.
Soekarno.jpg