Bancét

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bancét
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Kelas: Amphibia
Order: Anura
Kulawarga: Dicroglossidae
Génus: Occidozyga
Spésiés: O. lima
Ngaran binomial
Occidozyga lima
Kuhl & van Hasselt, 1822

Bancét (Occidozyga lima) basa Indonésia; Bancet hijau nyaéta hiji spésiés bangkong tina kulawarga Dicroglossidae, loba kapanggih hirup di Bangladesh, Kamboja, Cina, Hong Kong, India, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, Thailand, Vietnam, nepi ka Nepal ogé aya.[1][2] pangawakanana kawas bangkong déwasa ngan leuwih leutik, panjang awakna kurang leuwih 30–40 mm, ilaharna hirup di sisi sawah, kamalir, rawa-rawa jeung susukan.[3] Ciri anu mandiri tina bancét, selaput mémbran dina ramo-ramo sukuna rubak nepi ka tungtung ramona, sirahna leuwih monyong béda jeung bangkong anu lian selaput mémbran teu pati rubak.[4] Bancét mibanda tilu spésiés anu béda ti tilu tempat : Indonesia; Cina kidul nepi ka kalér; Indocina kidul nepi ka Myanmar.[1]IUCN nyebutkeun cenah populasi ieu bangkong beuki lila beuki ngorotan, ku alatan loba karuksakan lingkungan nu mangrupa tempat hirupna saperti leuweung hujan, susukan jeung rawa-rawa.[5].

Galeri Poto[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b Chan, H. [陳翰奇]. (2013). Phylogeography and cryptic diversity of Occidozyga lima (Gravenhorst 1829). (Thesis). University of Hong Kong, Pokfulam, Hong Kong SAR. Retrieved from http://dx.doi.org/10.5353/th_b5060583
  2. Amphibian Species of The World: Occidozyga sumatrana (Peters, 1877)
  3. Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedi Sunda: alam, manusia, dan budaya, termasuk budaya Cirebon dan Betawi. Jakarta: Pustaka Jaya. ISBN 9789794192597. 
  4. Iskandar, D.T. 1998. The Amphibians of Java and Bali. p 79-80. Research and Development Centre for Biology – LIPI. Bogor.
  5. Iskandar, D. & Mumpuni 2004. Occidozyga sumatrana. In: IUCN 2010. IUCN Red List of Threatened Species. Version 2010.4. Downloaded on 15 February 2011.

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg