Cokodok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Cokodok
YosriJemputBawang.jpg
Cokodok bawang.
Ngaran alternatif Cekodok, jemput-jemput atawa cucur
Tipeu Caneuteun
Tempat asal Brunéi, Indonésia, Malaysia jeung Singapura
Nu nyiptakeun Malayu
Suhu pidangan Panas
Bahan utama Tarigu, (bahan alternatif: banana, teri, rebon, bawang atawa jagong)
Cookbook:Cokodok  Cokodok

Cokodok (disebut ogé cekodok, jemput-jemput, atwa cucur) nyaéta goréngan tradisional urang Malayu nu sumebar di MalaysiaBrunéi, Indonesia,[1] jeung Singapur nu dijieun tina tipung anu digoréng.[2] Ieu biasana mah dibentukkeun buleud dina rupa-rupa ukuran. Loba jenis tina ieu kadaharan, aya nu dijieun tina bahan cau (cimplung),[3] teri atawa rebon, bawang atawa jagong.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Kiprah Puck Mude di Industri Musik Lokal, Keluarkan Empat Album, Ciptakan Puluhan Lagu" (dalam Indonesian). Pontianak Post. Diakses tanggal 3 October 2016. 
  2. "No ill-effects for boy whose diet has no rice". New Straits Times. Diakses tanggal 3 October 2016. 
  3. "Local bananas: A cheat sheet on the common banana types sold here". The Straits Times. Diakses tanggal 3 October 2016. 
Foodlogo2.svg