Jaguar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun mérk mobil, tempo Jaguar (perusahaan otomotif).

Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:Effective protection expiry' not found.

Jaguar
Temporal range: 0.5–0 Ma
Pléistosén Tengah – Kiwari
Jaguar (Panthera onca palustris) male Three Brothers River 2.jpg
Jaguar di Walungan Tilu Dulur, Brazil
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah edit
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Carnivora
Subordo: Feliformia
Kulawarga: Felidae
Subfamili: Pantherinae
Génus: Panthera
Spésiés:
P. onca
Ngaran binomial
Panthera onca
Panthera onca distribution.svg
Sebaran kiwari (beureum) jeung bihari (kayas)
Sinonim
  • Felis onca Linnaeus, 1758

Jaguar nyaéta sato sajenis ucing badag anu kagolong kana génus Panthera. Ieu sati mangrupa ucing linghas katilu sanggeus lodaya jeung singa, sarta ogé mangrupa ucing pangbadagna di lebahan kulon. Ieu sato ngawengku Méksiko kalér, ngaliwatan Amérika Tengah nepi ka Paraguay, Argéntina kalér jeung kidul.

Ari jaguar téh sato pamoro anu miboga gégélan nu luar biasa kuat, nepi ka batok cangkang kuya mah bisa ditembus ku sakali ngégél padahal sakitu teuasna. Ieu jaguar hirup kalawan moro mencek, tapir, anjing, séro jeung ogé sasatoan cai lianna kayaning lauk, malah mah oray anaconda nu awakna badag gé teu weléh diporo ku ieu jaguar mah.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Quigley, H.; Foster, R.; Petracca, L.; Payan, E.; Salom, R.; Harmsen, B. (2017). "Panthera onca". IUCN Red List of Threatened Species (IUCN) 2017: e.T15953A123791436. https://www.iucnredlist.org/species/15953/123791436. 

Pranala luar[édit | édit sumber]

Crystal Project Babelfish.png