Jampang pait

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jampang pait
Starr 040812-0041 Axonopus compressus.jpg
Jampang pait;

Axonopus compressus

Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Tracheophyta
Kelas:
Spermatophytina
Ordo:
Poales
Kulawarga:
Poaceae
Génus:
Axonopus
Spésiés:
Axonopus compressus


Jampang pait; Axonopus compressus nyaéta tutuwuhan anu asalna tina kulawarga poaceae.[1] Ieu tutuwuhan kagolongkeun kana jujukutan (gulma) loba katempo hirup di tegalan-tegalan, hirup ngampar nutupan taneuh, sisi jalan, galengan sawah, jeung daérah séjén anu teu kaurus .[1] Jukut ieu dauna pendék pisan hésé diarit, kukituna remen dimangpaatkeun pikeun jukut lapang, alun-alun jeung parab ingon-ingon. [2][1]

Ciri mandiri[édit | édit sumber]

Jampang loba kapanggih hirup liar di wewengkon Asia, Méksiko, Amérika Tengah, Amérika tropis Kidul sareng kapuloan Karibia (Hindia Kulon).[3] Sanajan mikaresep hirup dina taneuh jemlék, tapi jukut ieu henteu bisa hirup upama kakeueum atawa kabanjiran. [1][4]


Ngaran séjén[édit | édit sumber]

Jampang pait dina basa Inggris disebut : carpet grass, basa Indonésia disebut rumput gajah. [3] (sinonim: Axonopus compressus (Sw.) P.Beauv. var. australis G.A.Black, Milium compressum Sw., Paspalum compressum (Sw.) Nees, Paspalum platycaule Willd. ex Steud., Paspalum platycaulon Poir.).[4]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c d A V, boghan (2009). Tropical Pasture and Fodder Plants (grasses and Legumes). Cornell University: Long man. pp. 45, 46, 47. ISBN 9780582466760.  DisungsiMaret
  2. Roseveare, G. M. (1048). Imperial Bureau of Pastures and Field Crops. Cornell University: Imperial Bureau of Pastures and Field Crops. p. 84.  DisungsiMaret
  3. a b Forester, Planter (2020). "Planter and forester".  DisungsiMaret
  4. a b Barus, Imanuel (2020). MASALAH DAN PENGENDALIAN GULMA DI PERKEBUNAN. Jakarta: Emanuel Barus Publisher. p. 39238. ISBN - Check |isbn= value (bantuan).  DisungsiMaret
Morpho menelaus huebneri MHNT Male Dos.jpg