Karéta api New Argo Jati

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
New Argo Jati
KA Argo Jati Stainless Steel.jpg
KA Argo Jati nu tos jadi rangkaian Stainless Steel
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés Tambahan
Kelas Éksekutip argo
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Cirebon
Jumlah stasion 3-4
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-100 km/jam

Karéta api New Argo Jati nyaéta karéta api kelas éksekutip argo anu ngalayanan rute Stasion Gambir-Stasion Cirebon.[1] Karéta ieu maké rangkéan urut Karéta api Argo Jati anu dieureunkeun operasionalna.[1] Karéta api New Argo Jati dioperasikeun ku Daop 3 Cirebon.[1]

Ti tanggal 16 Agustus 2019, karéta ieu diubah ngrananna jadi Karéta api Argo Cheribon. Tilu ngaran Karéta (Argo Jati, Tegal Bahari jeung Cirebon Éksprés) dijadikeun hiji ngaran wungkul.[2] Kiwari, Argo Jati ieu kalawan Karéta api Tambahan anu dioperatorkeun ku DAOP 1.

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC203, CC206
  • 7-9 karéta éksekutip argo (K1)
  • 1 karéta makam (M1)
  • 1 karéta pembangkit (P)
  • 1 karéta aling-aling (B)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api New Argo Jati dijalankeun 2 kali dina sapoé.[3] Aya ogé karéta api New Argo Jati pakultatip anu aya dina poé Jumaah, Saptu, jeung Minggu.[3] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Informasi dan jadwal KA Argo Jati (id) diakses tanggal 4 Januari 2016
  2. "Rebranding, PT KAI Luncurkan KA Argo Cheribon Jelang HUT RI – Info Kereta Api" (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-08-12. 
  3. a b Jadwal KA Argo Jati (id) diakses tanggal 4 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

KA Galunggung Nagreg.jpg