Kufah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sahadat, atawa panyaksén kaislaman
Artikel ieu salasahiji tina séri
Islam
Istilah-istilah Islam
Rukun Islam
Sahadat
SolatSaum
ZakatHaji
Kota Penting
MekahMadinah
YerusalemKufah
Kajadian
HijrahKalénder IslamIdul Fitri
Idul AdhaMaulid
Wangunan
MasjidMunara
MihrobKa'bah
Arsitéktur Islam
Rujukan Ajaran
Qur'anHaditsSunnah
FiqihFatwaSyari'ah
Madhab
Hanafi, Hambali, Maliki, Syafi'i

Kufah (الكوفة) mangrupa hiji dayeuh di Iraq. Manéhna perenahna 10 km di wétan laut Najaf sarta 170 km di kidul Bagdad. Diperkirakan dayeuh ieu miboga 110.000 nu nyicingan dina 2003.

Babarengan kalawan Karbala sarta Najaf, Kufah mangrupa salah sahiji ti tilu dayeuh pangpentingna di Iraq pikeun golongan Syiah.Di era Khalifah Saidina Ali, puseur administrasi dipindahkan ti Madinah Al-munawarah ka Kufah. Di dieu Saidina Ali maot alatan tikaman pedang Ibnu Muljam.Astana Saidina Ali bin Abi Talib ogé aya di Najaf. Nurutkeun katerangan warga Iraq saurang pilot MAS, Astana kasebut amat diyakini ku nu nyicingan Syiah. Wewengkon pekuburan amat lega sarta diyakini mangrupa perkuburan anu panglegana di dunya.