Kufah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sahadat, atawa panyaksén kaislaman
Artikel ieu salasahiji tina séri
Islam
Kosakecap Islam
Rukun Islam
Sahadat
SolatZakat
Saum
Munggah haji ka Mekah
Kota Suci
MekahMadinah
YerusalemKarbalaKufah
Kajadian
HijrahKalénder IslamIdul Fitri
Idul AdhaAsyuraMaulid
Wangunan
MasjidMunara
MihrobKa'bah
Arsitéktur Islam
Kakawasaan fungsional
MuadzinImamMulloh
AyatullohMufti
Rujukan Ajaran
Qur'anHaditsSunnah
FiqihFatwaSyari'ah
Golongan
Sunni (Pamikiran:
Hanafi, Hambali, Maliki, Syafi'i)
Syi'ah: Itsna Asy'ariah, Ismailiyah,
Zaidiyah
Séjénna: Mu'tazilahKhawarizmi
Pergerakan
Sufi
WahabiSalafi

Kufah (الكوفة) mangrupa hiji dayeuh di Iraq. Manéhna perenahna 10 km di wétan laut Najaf sarta 170 km di kidul Bagdad. Diperkirakan dayeuh ieu miboga 110.000 nu nyicingan dina 2003.

Babarengan kalawan Karbala sarta Najaf, Kufah mangrupa salah sahiji ti tilu dayeuh pangpentingna di Iraq pikeun golongan Syiah.Di era Khalifah Saidina Ali, puseur administrasi dipindahkan ti Madinah Al-munawarah ka Kufah. Di dieu Saidina Ali maot alatan tikaman pedang Ibnu Muljam.Astana Saidina Ali bin Abi Talib ogé aya di Najaf. Nurutkeun katerangan warga Iraq saurang pilot MAS, Astana kasebut amat diyakini ku nu nyicingan Syiah. Wewengkon pekuburan amat lega sarta diyakini mangrupa perkuburan anu panglegana di dunya.