Imam Maliki

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Maliki)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sahadat, atawa panyaksén kaislaman
Artikel ieu salasahiji tina séri
Islam
Istilah-istilah Islam
Rukun Islam
Sahadat
SolatSaum
ZakatHaji
Kota Penting
MekahMadinah
YerusalemKufah
Kajadian
HijrahKalénder IslamIdul Fitri
Idul AdhaMaulid
Wangunan
MasjidMunara
MihrobKa'bah
Arsitéktur Islam
Rujukan Ajaran
Qur'anHaditsSunnah
FiqihFatwaSyari'ah
Madhab
Hanafi, Hambali, Maliki, Syafi'i
Malik Bin Anas Name.png

Malik bin Anas, ngaran lengkepna Malik bin Anas bin Malik Al-Madani, nyaéta hiji mahaguru (islam), (nu nyekel) bukti kabeneran (hujjah) umat, jeung salaku imam nagari hijrah (Madinah).[1] anjeunna dipikawanoh salaku jalma nu bisa dipercaya, ngejeroan hal agama, jeung mangrupa salah sahiji tina opat imam madzhab.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b Ahmad Mushthafa ath-Thahthawi. 2005. Solat Orang-orang Saleh. Jakarta:Penerbit Republika ISBN 9793120532
Nulis.jpg