Obrolan pamaké:Uchup19/Arsip 2014

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bagéa, Lur! Wilujeng sumping di komunitas Wikipédia, hususna Wikipédia édisi Basa Sunda.

Pikeun pangwanoh ka baraya lianna, mangga eusian kaca pamaké Uchup19/Arsip 2014 ku sababaraha hal nu peryogi kauninga, utamana ngeunaan widang naon waé nu janten interés sadérék.

Pikeun hal-hal nu sipatna téhnis, mangga buka kaca :

Pikeun nanda tangan dina kaca sawala, siga kaca ieu, ketik ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).

Tidak berbahasa Sunda (don't speak Sundanese)?

Naval Scene (sawala) 07:42, 14 Januari 2011 (UTC)


tiasa sunda?[édit sumber]

Kang Uchup19 tiasa basa Sunda teu? Pami tiasa mah ulah hilap masihan babel-su oge. Percanten lah ka urang Sukabumi mah... :P --kumincir (sawala) 30 Oktober 2014 08.58 (UTC)

Waleran[édit sumber]

Saenyana mah tiasa, mung abdi téh masih kénéh rarampa dina perkawis téknis panulisan anu sampurna na. Hapunten ieu masih nyandak tina sumber anu batur. :D

Saé pisan, Yi! kataji pisan kana seratanna. Kantun sakedik dirapihkeun deui, nya.--ilhamkang (sawala) 31 Oktober 2014 15.02 (UTC)
Mugia wé atuh naon-naon anu ku abdi dipidamel ieu téh tiasa janten salah sawios polah pikeun ngarojong kana ngamajengkeun ieu wikipédia basa Sunda.
Tangtos Ayi tos ngarojong ieu WBS, mugi tiasa teras manjang partisipasina dina ngeusian artikel-artikel kasundaan. Ogé mugi tiasa kéngéng léptop tina pasanggiri Wiki Sabanda. Tos daptar janten pamilon teu acan?--ilhamkang (sawala) 31 Oktober 2014 15.26 (UTC)
Teu acan kang, kin saparatos réngsé ngédit kaca pamaké panginten. Perkawis téknisna kumaha tah? Yusup Ramdani (sawala)
Mangga saé. Kanggo katangtosanana tingali kaca Wiki Sabanda. Upami badé daptar, kantun ngeusian formulir pendaftaran. --ilhamkang (sawala) 31 Oktober 2014 15.39 (UTC)

Tos daptar di sabanda, teras kumaha?[édit sumber]

abdi tos daftar kang ilham, tapi mikanyaho tos dikonpirmasi atawa acanna kumaha tah? Uchup19 (sawala) 4 Nopémber 2014 08.30 (UTC)

Mangga, kang Uchup tos dikonfirmasi janten pamilon. Ayeuna tiasa lajeng midamel tugas dina undak 1. Sumanget! --ilhamkang (sawala) 4 Nopémber 2014 11.29 (UTC)
Kantenan kang, nuju sumanget-sumangetna ieu téh. :D Nyuhunkeun pituduhna, bilihna kin abdi seueur tataros. --Yusup Ramdani
oke sip, urang sasarengan we. --ilhamkang (sawala) 4 Nopémber 2014 12.02 (UTC)

Wilujeng Sumping di Wiki Sabanda[édit sumber]

Bagéa!

Anjeun geus kadaptar jadi pamilon pasanggiri nulis Wiki Sabanda.

  • Pikeun meunangkeun hadiah utama, anjeun kudu ngaliwatan 10 undakan.
  • Ayeuna anjeun bisa migawé undak 1. Katangtuanana bisa ditingali dina kaca katangtuan Undak 1
  • Upama geus nulis artikel, mangga laporkeun dina Kaca Klaim Undak 1

Cag!

~~~~


--ilhamkang (sawala) 4 Nopémber 2014 11.22 (UTC)

Tambihan Interwiki[édit sumber]

Sampurasun Kang Uchup,
Abdi kataji pisan ku artikel-artikel Akang dina undak 1, basajan tapi munel eusina. Saé pisan Kang.
Sadaya artikel Akang tos nyumponan sarat kanggo lolos di undak 1, mung leupas tina syarat-syarat éta, langkung saé tur lengkep pami tiap artikel ditambihan interwikina.
Sumangeeet Kang..
Hatur nuhun A.R Dipusparaga (sawala) 9 Nopémber 2014 15.53 (UTC)

Rampes, panuhun ceu Icha kanggé ébréhannana. Tapi simabdi rumaos seuuer kénéh kakirangan dina éta artikel téh. Sumuhun, insya Alah kapayunna badé dilengkepan deui dina perkawis en:Interwikina. --Uchup19 (sawala Yusup Ramdani) 10 Nopémber 2014 03.45 (UTC)
Da kakirangan mah pasti aya waé, namina gé jalmi nu nuju diajar, tapi urang diajar sasarengan waé Kang. :)

A.R Dipusparaga (sawala) 10 Nopémber 2014 05.52 (UTC)

Undak 2[édit sumber]

Wilujeng!

Anjeun geus lulus undak 1!.

Cag!


A.R Dipusparaga (sawala) 10 Nopémber 2014 07.32 (UTC)

Kalintang bingahna, panuhun pisan ceu Icha. Diantos pangbibingah undak 1 na, :D hehehe --Uchup19 (sawala) 10 Nopémber 2014 08.02 (UTC)

Ajakan Réréncangan Anu Sanésna[édit sumber]

Sampurasun, Kang Uchup!
Abdi aprésiasi pisan kana upaya Kang Uchup dina ngokolakeun WBS. Sigana bakal langkung ramé upami tiasa ngajakan balad-balad anu sanésna dina ngaramékeun ieu pasanggiri. Anu dipiharep nyaéta tiasa ngawangun komuntias Wikipédian Sunda. Abdi percanten kanggo di Sukabumi mah Kang Uchup tiasa janten tuturusna. --ilhamkang (sawala) 10 Nopémber 2014 14.54 (UTC)

Rampés, Kang Ilham
Panuhun kang, insya Allah kin ku abdi urang abréngkeun, kaleresan didieu gé tos aya ririungan dina tarékah ngamumulé budaya sunda, liwat iket ogé karindingna. --Uchup19 (sawala) 11 Nopémber 2014 00.48 (UTC)
Sip. --ilhamkang (sawala) 12 Nopémber 2014 08.17 (UTC)

Mangga Lajengkeun ka Undak 2[édit sumber]

Sampurasun, Kang Ucup.
Ayeuna undak 2 tos tiasa dipidamel ku kang Ucup. Hadiah undak 1 nuju diproses, mugi sabar baé ngantosna. Tetep sumanget, Kang!--ilhamkang (sawala) 12 Nopémber 2014 08.22 (UTC)

Sumuhun kang, manawi ieu téh nuju ngemutan, ogé milari judul pikeun artikel nu badé digarapna. Nembé milari-milari bukuna wé sareng référénsi anu rada hadé, hambéh anu maosna gé reugreug! --Uchup19 (sawala) 12 Nopémber 2014 08.28 (UTC)
Tah sip, saé pisan. Diantos hasil klaim pancén-pancén dina undak 2-na nya Kang. Ulah hilap kanggo ngalaporkeun kana kaca klaim undak 2. Salam --ilhamkang (sawala) 12 Nopémber 2014 08.33 (UTC)
Siap kang! --Uchup19 (sawala) 12 Nopémber 2014 08.39 (UTC)

Ngokolakeun WBS[édit sumber]

Kang Ucup, kumaha damang?
Abdi maos obrolan kang Ucup sareng kang Kumi ngeunaan tarékah ngarapihkeun WBS, éta saé pisan. Numawi di WBS teu acan seueur anu ngokolakeunna. Ieu hal anu ironis saenyana mah, upama ditingali tina jumlah panyatur Sunda anu cenah 40 juta urang. Tina data statistik Wikipedia, basa Sunda ngan aya dina urutan ka-103, jauh tina basa Jawa anu urutan ka-72. Tangtosna ieu WBS kedah diupayakeun deui sangkan langkung lengkep artikelna. Pasanggiri Wiki Sabanda téh mangrupi salah sahiji tarékah kanggo ngungkulan éta. Tapi tangtos anu langkung kiat mah kedah ku kasadaran dulur-dulur urang anu ayeuna tos melék téknologi. Abdi gaduh ideu kanggo ngayakeun kopi darat WBS, mung teu acan dugi ka téknisna mah. Némbe rencana wé ieu mah. --ilhamkang (sawala) 17 Nopémber 2014 18.43 (UTC)

Alhamdulillah damang kang,
Sumuhun kang meni watir ningali WBS anu menikakeun saperti kieu acak-acakanna gening. Muhun kang, kedah ngayakeun riungan kang, anu maksadna pikeun ngariung ngarapihkeun WBS sangkan katingalina téh écés kang. Hayu atuh urang ayakeun riungan, teras, istilah kagiatanna ulah kopi darat kang ceuk abdi mah, mending NGARIUNG MUNGPULUNG wé hambéh nyunda pisan. héhé --Uchup19 (sawala) 18 Nopémber 2014 01.17 (UTC)

hakcipta[édit sumber]

Kang Uchup19, punten dupi status hak cipta gambar '5000 meri' anu dimuat di Commons kumaha? Kade bilih lepat. Dilajeng. --kumincir (sawala) 22 Désémber 2014 08.00 (UTC)

OK kang, teu pati jelas gning kang lisensina, urang gentos wé panginten.--Yusup_Ramdani  22 Désémber 2014 09.06 (UTC)