Obrolan pamaké:Uchup19/Arsip 2015

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hiji artikel deui kanggo lulus undak 2[édit sumber]

Sampurasun kang Uchup!
Kantun hiji artikel deui kanggo sarat lulus dina undak 2. Sing sumanget, Kang! --ilhamkang (sawala) 13 Januari 2015 14.21 (UTC)

Wilujeng Anjeun Lulus Undak 2![édit sumber]

Wilujeng!

Anjeun geus lulus undak 2!.

Cag!


A.R Dipusparaga (sawala) 24 Januari 2015 14.20 (UTC)

Salam Pangwanoh[édit sumber]

Salam pangwanoh ti abdi Kang, pun Abee Arturo. Meni resep ningal seratan-seratan Akang dina wikipedia Sunda, mugia Kang Uchup kersa masihan pangdeudeul kana seratan-seratan abdi, margi abdi acan tiasa nanaon. Nuhun Kang --Abee Arturo (sawala) 24 Januari 2015 16.05 (UTC)

"Kutip sumber tulisan" atanapi "Béré sumber tulisan"?[édit sumber]

Sampurasun kang Uchup!
Ngeunaan istilah "kutip" sareng "béré" dina artikel ieu: Wikipedia:Kutip_sumber_tulisan & Wikipedia:Béré_sumber_tulisan numutkeun simkuring mah langkung payus "béré" upami ditarjamahkeun tina basa Indonesia "berikan", ti batan "kutip". Margi ari "ngutip" mah mangrupi prosés nyutat eusi tina sumber référénsi. Sedengkeun anu dimaksad "Berikan sumber tulisan" mangrupi pernyataan kanggo nambahkeun idéntitas sumber tulisanna (buku, link jsb.), sanés eusi tina sumber tulisanna. Ku kituna sigana langkung merenah upami kaca Wikipedia:Kutip_sumber_tulisan dihapus baé, digentos ku Wikipedia:Béré_sumber_tulisan. Kumaha kinten-kinten? --ilhamkang (sawala) 27 Januari 2015 06.50 (UTC)

Hasil Ngaronda Undak 3[édit sumber]

Sampurasun Kang Uchup,
Nyanggakeun hasil ngaronda ping 2 Pebruari 2015.
Niténan 10 artikel nu tos diklaim dina undak 3, aya sawatara artikel nu masih kénéh acan nyumponan kritéria artikel, diantawisna:

  1. Adnan Buyung Nasution acan aya gambar.
  2. Din Syamsuddin acan aya gambar.
  3. Jaya Suprana acan aya gambar.
  4. Purwacaraka acan aya gambar.
  5. Surya Paloh acan aya gambar.

Mangga dihaturanan ngalengkepan kakiranganana, supados tiasa naék kana undak nu salajengna. Cag ah.. Nuhun Tetep sumanget :) A.R Dipusparaga (sawala) 2 Pébruari 2015 03.01 (UTC)

Re: Mundut Panyawad[édit sumber]

Sampurasun, Kang Uchup!
Sacara umum, sadaya seratanna tos saé, sumber référénsi anu dipasihkeun cekap. Ku kituna kasapuluh artikel anu didamel ku kang Uchup tos luyu sareng sarat umum kanggo artikel anyar dina undak ka-3.

Adam Malik (OK) - Adnan Buyung Nasution (OK) - Al-Ghazali (OK) - Amien Rais (OK) - Din Syamsuddin (OK) - Ibnu Khaldun (OK) - Ismail Marzuki (OK) - Jaya Suprana (OK) - Purwacaraka (OK) - Surya Paloh (OK)

Tapi iwal ti éta aya sababaraha hal anu kedah diperhatoskeun ngeunaan basa sareng istilah anu dianggo:

Tingkesan[édit sumber]

1. Adam Malik:[édit sumber]

  • Konsisténsi basa: gunakeun basa loma, tong dipacampurkeun sareng basa hormat, misalna “pupus” mungkin tiasa digentos “tilar”, “yuswa” – “umur”, “ping” – “tanggal”.
  • Nangtukeun istilah tarjamahan: Ieu hal mémang rada sesah lamun teu acan biasa narjamahkeun kana basa Sunda. Tapi sahenteuna istilah anu teu umum dianggo dina sadidinten singkahan baé. Misalna: “sasiki” cekap ditarjamahkeun jadi “hiji”. Cobi tingali alternatif tarjamahan nu sanésna ieu di handap:
nomor-nomer, larangan kukumpulan - larangan pakumpulan(?), ngajoangkeun-majoangkeun, ngamerjuangkeun - merjuangkeun/majoangkeun, barengan - babarengan, pangadeg - nu ngadegkeun, anggahota - anggota, ngawaksa pinuh - ngawasa(?) sagemblengna, nyerahkeun - masrahkeun, Menteri Koordinator Pelaksana Ekonomi Kapingpin - teu kedah ditarjamahkeun margi istilah baku, saéna istilah baku dicetak miring baé, jabung-ngagabung/ngahiji, kabentukna - ngadegna,
  • “rescheduling” kedahna dicitak miring, margi istilah asing. Ogé kedah ditambihan tarjamahanana dina kurung (ngatur deui jadwal).
  • aya kénéh anu nganggo basa Indonésia anu pacampur dina kalimah, misalna: “Pada yuswa 20 taun…”, “Empat taun saterusna...”,

Artikel nu sanésna nuju diparios kénéh. Salam --ilhamkang (sawala) 2 Pébruari 2015 10.28 (UTC)

2. Adnan Buyung Nasution:[édit sumber]

  • Seuseurna masih kénéh pacampur basa (Indonesia-Sunda) sareng aya istilah tarjamahan kana basa Sunda anu teu acan merenah.
Pilhan tarjamahan:
adalah seurang – nyaéta saurang, mangrupakeun – mangrupa , anggahota – anggota, jualan – dagang , émang – mémang, ngabakat – boga bakat , sarjana ngora – rupina istilah anu teu kedah ditarjamakeun, janten sarjana muda baé, barengan – babarengan/ bareng jeung …, ngilu – milu, di-recall – upami teu aya tarjamahanna, saéna didéngdékkeun (di-recall), nganggep – nganggap, babaraha – sababaraha, ngalakonan deudeukeutan – ngadeukeutan, ngalakukeun deudeukeutan – ngadeukeutan, juméntré – ngajéntrékeun, dirabi – nikah.

3. Al-Ghazali[édit sumber]

Artikel ieu ogé umumna masih teu acan rapih dina narjamahkeunna. Cobi tingali pilihan tarjamahanna:
kulon pertengahan – ditarjamahkeun tina timur tengah? (timur-wétan, barat-kulon, utara-kalér, selatan-kidul), dipikawanoh ku ngaran – ngaranna dipikawanoh minangka, dipaparinan – dibéré, mangrupakeun –mangrupa, marantenna – aranjeunna, seurang – saurang, saderhana – basajan, disebut ogé ku ngaran – ngaranna disebut ogé, sangkan liwat – mungkin ieu ditarjamahkeun tina “sehingga melalui”, cobi lamun ditarjamahkeun janten”ku kituna ngaliwatan…”, pagedrugan – padungdengan,

Ajukeun hasil ngédit[édit sumber]

Tina sapuluh artikel anu diajukeun, gejala umum anu muncul téh teu acan parigel dina prosés narjamahkeun tina basa Indonesia kana basa Sunda. Ieu tangtosna peryogi pangalaman. Mung, tina upaya nulisna tos saé pisan. Sacara téknis mah teu patos aya masalah dina prosés panulisan artikel. Kanggo lulus dina syarat undak 3, artikel-artikel anu masih kénéh pacampur nganggo basa Indonésia, tarjamahan basa Sunda anu kirang merenah, sareng istilah asing kedah dilereskeun heula. Upami tos dilereskeun, laporkeun deui ka simkuring. --ilhamkang (sawala) 3 Pébruari 2015 04.09 (UTC)

Wilujeng Anjeun Lulus Undak 3![édit sumber]

Wilujeng!

Anjeun geus lulus undak 3!.

Cag!


--A.R Dipusparaga (sawala) 9 Pébruari 2015 09.05 (UTC)

Re:Patroli[édit sumber]

Sampurasun, Kang Ucup!
Ieu di handap hasil partoli artikel anu dilaporkeun kana kaca klaim undak 4. Umumna artikel tos nyumponan sarat undak 4, ngan dina artikel anu dioméan aya kénéh anu teu acan luyu sareng kritéria.

  • 10 artikel anyar
  1. Ciambar,_Sukabumi – OK
  2. Cimanggu,_Sukabumi – OK
  3. Djoeanda_Kartawidjaja – OK
  4. Intel_Corporation – OK
  5. Marah_Roesli – OK
  6. Noer_Alie – OK
  7. Nyi_Ageng_Sérang – OK
  8. Tirto_Adhi_Soerjo – OK
  9. Wagé_Rudolf_Soepratman – OK
  10. Yohanes_Surya – OK
  • Nyieun Citakan

Aya opat citakan anu dijieun – OK

  • Éditan
5 artikel flora
  1. Cabé – OK
  2. Cau – OK
  3. Gedang – OK
  4. Kentang – OK
  5. Seureuh – OK
5 artikel fauna
  1. Cakcak – OK
  2. Hileud – OK
  3. Kangguru – OK
  4. Reungit – OK
  5. Ucing – OK
5 artikel inohong Sunda
  1. Ayip_Rosidi – OK
  2. Édi_S._Ékajati – OK
  3. Héndarso – OK
  4. Ibing_Kusmayatna – OK
  5. Nining_Méida – OK
5 artikel wewengkon di Jawa Kulon
  1. Kabupatén_Ciamis – OK
  2. Kabupatén_Kuningan – OK
  3. Kabupatén_Purwakarta – OK
  4. Kota_Sukabumi – OK
  5. Kota_Tasikmalaya – OK
  • Ngoméan 5 artikel
  1. Hayam – OK
  2. Kabupatén_Sukabumi – kurang 1 deui sumber rujukan
  3. Mang_Koko – Kurang foto, kurang 1 deui sumber rujukan
  4. Sirsak – OK
  5. Udjo_Ngalagena – OK (sanajan foto teu luyu jeung judul “Mang Ujo”)
  • 1 béntang pangajén – OK

Sakedik deui yeuh, kang Ucup. Mangga lereskeun heula artikelna, teras wartosan deui simkuring.
Sumanget kang! Cag. --ilhamkang (sawala) 24 April 2015 14.32 (UTC)

Wilujeng, Anjeun lulus undak 4![édit sumber]

Wilujeng!

Anjeun geus lulus undak 4!.

Cag!
Wilujeng kang Uchup! --ilhamkang (sawala) 26 April 2015 13.30 (UTC)


Artikel Kelompok[édit sumber]

Sampurasun,
Wah... tos ngawitan dikeureuyeuh nya artikel kelompokna. Saé pisan, Wilujeng Kang... mugia ari réréongan mah artikelna tiasa tambih euyeub sareng munel eusina, tur téréh réngsé ogé. :)
Sumangeeeettttt... A.R Dipusparaga (sawala) 2 Méi 2015 22.27 (UTC)


Alhamdulillah Kang pami kitu mah, mugia tetep sumanget nyeratna sanaos masih kawatesanan ku waktos nu sakitu pabaliutna.. :)

A.R Dipusparaga (sawala) 5 Méi 2015 02.18 (UTC)

Ronda undak 5[édit sumber]

Sampurasun Kang,
Sim kuring kataji pisan Kang kana artikelna, sanaos acan kumplit sadaya, tapi tos saé bari aya laguna sagala. Saé lah.. :D
Langkung saé mah anggota kelompok nu sanésna kedah langkung aktif deui, margi namina gé artikel kelompok pan sanés individu. Teras perkawis basa sareng kekecapanana kedah langkung diperhatoskeun deui. Mangga dilajeng Kang, sumangeett.. :D --A.R Dipusparaga (sawala) 7 Méi 2015 14.44 (UTC)

Re: Ronda Undak 5[édit sumber]

Saé atuh Kang pami kitu mah. Wilujeng nungtun nu sanésna, dugi ka lancar dugi ka tiasa lumpat, henteu lieur sareng titatarajong siga ayeuna. Prung ah. :D --A.R Dipusparaga (sawala) 8 Méi 2015 02.35 (UTC)

Nembé muka[édit sumber]

punten kang, nembé muka deui ieu teh, jalaran seueur padamelan, héhé nya insya allah dibantos saparantos abdi ngaréngsékeun undak1, héhé

Ngaronda Undak 5[édit sumber]

Sampurasun, Kang Ucup!
Sabada aturan dina undak 5 diluyukeun sareng kaayaan pamilon, ku kituna diayakeun ronda rutin kanggo marios aktifitas kelompok anu dijejeran ku kang Ucup. Ketua kelompok kedah ngadukung anggotana sangkan ngadamel minimal 100 suntingan unggal 2 minggu. Upami tos nyumponan, mangka artikel kelompok nembé tiasa diajukeun kanggo janten artikel petingan.

Hasil ngaronda aktifitas anggota kelompok kang Ucup:

Mangga didorong deui nya, kang Ucup. --ilhamkang (sawala) 23 Juni 2015 07.33 (UTC)

Gabung ka Kelompok[édit sumber]

Sampurasun, kang Ucup!
Dumasar hasil rapat sareng panitia pusat Wikimedia Indonesia kaping 16 Juni 2015, simkuring ditugaskeun kanggo ngiring gabung sareng kelompok anu dijejeran ku kang Ucup. Kitu deui Anisa anu gabung sareng kelompok Imam. Ku kituna, simkuring baris ngarojong sareng mantosan dina ngokolakeun kelompok ieu. Bilih aya hal anu bade dibahas, mangga ulah asa-asa. --ilhamkang (sawala) 26 Juni 2015 09.17 (UTC)

Ronda:Beubeuritan[édit sumber]

Sampurasun, Kang Ucup!
Ieu artikel beubeuritan ku simkuring sakedik disarungsum sababaraha kecapna. Umumna mah artikelna tos sae, mung pamilihan istilah hungkul anu rada rancuh.
Mangga tingali parobihanna di dieu. Nuhun --ilhamkang (sawala) 28 Juni 2015 15.23 (UTC)

Nyuhunkeun Nomer Kontak Kang Johan[édit sumber]

Wilujeng énjing Kang Uchup,
Punten pami tiasa abdi nyuhunkeun nomer kontak Kang Johan Ibo nu tiasa dihubungi kanggé pengiriman hadiah undak 1, margi nomer kontak nu dilebetkeun ku anjeunna nalika daftar teu tiasa dihubungi.
Hatur nuhun. --A.R Dipusparaga (sawala) 2 Juli 2015 01.12 (UTC)

Uleman Ngabuburit[édit sumber]

Wilujeng énjing Yusuf,
Dihaturanan sumping dina acara Ngabuburit Bareng Wikipédia nu baris dilaksanakeun dina:

dinten: Rebo, 8 Juli 2015
tempat: Co & Co Working Space Jl. Dipatiukur No. 5 (Dago), Bandung
waktu: Jam 16.00-20.00

Agénda acara:

  1. Silaturahmi antar pamaké Wikipédia
  2. Ngabuburit bari ngédit artikel bareng
  3. Bukber (buka puasa bersama)

Acara ieu dijamin HARATIISSS tur aya doorprizena ogé.
Tong hilap nyandak léptop atanapi gadget nu sanésna nya.
Kanggé kalancaran acara, mangga konfirmasi heula kasumpinganana ku cara ngawaleran ieu uleman (tiasa/henteuna sumping) dina obrolan kaca pamaké sim kuring.
Diantos pisan kasumpinganana. Hatur nuhun --A.R Dipusparaga (sawala) 2 Juli 2015 03.40 (UTC)

Laporan Kontribusi Mingguan (29 Juni -5 Juli 2015)[édit sumber]

Sampurasun Kang Ucup!
Ieu mangrupi hasil ngaronda kontribusi mingguan Kang Ucup ti kaping 29 Juni - 5 Juli 2015:

109 suntingan (sumber)

Teras pertahankeun kang aktifitasna. Sumanget! --ilhamkang (sawala) 7 Juli 2015 14.33 (UTC)

Bls: Salam[édit sumber]

Punten Kang, Bahasa Sunda saya kurang baik. Semoga templatnya dapat digunakan dengan baik. Salam, Albertus Aditya (sawala) 8 Juli 2015 11.20 (UTC)