Semprong (kuéh)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kuéh semprong
Kue semprong.jpg
Kue semprong wangun pasagi panjang
Ngaran alternatif Kuéh gapit
Tipeu Kuéh garing
Tempat asal Indonésia
Bahan utama Endog, tipung béas, aci hui, gula, cipati, mantéga, bubuk kai manis, wijén
Cookbook:Kuéh semprong  Kuéh semprong

Kuéh semprong nyaéta salah sahiji kuéh has Sunda nu asalna ti wewengkon Karawang.[1] Kuéh semprong bentukna kawas semprong lampu cempor, rasana teu pati amis jeung rangu.[1] Kuéh semprong ilahar salaku jajanan pasar nu loba dipikaresep, ti miiti budak leutik nepi ka kolot.[1] ku sabab bentukna nu teu biasa, kuéh semprong téh babari dibédakeun jeung kuéh séjénna.[1] Kuéh semprong biasa dijual di warung-warung atawa di toko oléh-oléh.[1] Sanajan asalna ti Karawang, tapi semprong bisa kapanggih disababaraha daérah di Jawa Kulon, di antarana saperti di Bandung, Ciamis, Cimahi, jsb.[1]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Pikeun nyieun kuéh semprong téh, bahan nu diperlukeun kayaning endog, tipung béas, gula bodas, cipati, ki amis bubuk jeung lisah kalapa.[2] Mimitina campurkeun sakabéh bahan, galokeun nepi ka rata.[2] Panaskeun citakan kuéhna, tuluy abuskeun 1-2 séndok adonan kana citakan.[2] Tungguan nepi ka asak, sanggeus asak, kudu langsung dicitak, digulungkeun.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f "Semprong » Perpustakaan Digital Budaya Indonesia". budaya-indonesia.org. Diakses tanggal 2017-10-31. 
  2. a b c d "Resep Kue semprong khas indonesia oleh Nurlaela". Cookpad (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2017-10-31. 
Nulis.jpg