Stasion Cangkring

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cangkring

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CNK.png
  • Singgetan: CNK
  • Nomor: 0925
Arya.st.cangkring.2019.jpg
Stasion Cangkring Katempo ti Hareup, 2019
LokasiCangkring, Pléréd, Cirebon, Jawa Kulon, 45154
Indonésia
Luhur+7 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkalkm 212+349 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Ngaran saméméhnaCangkring
Layanan
Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Lokasi dina peta

Stasion Cangkring (CNK) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Cangkring, Pléréd, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Ti saprak pangwangunan jalur ganda Cikampék-Cirebon di taun 2002-2003,[3] stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalayan jalur 2 jeung jalur 3 minangka jalur lurus. Stasion ieu ngan ngalayanan pasusulan antar karéta api.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Liputan6.com. "Presiden Meresmikan Jalur Ganda KA Cikampek". liputan6.com. https://www.liputan6.com/news/read/67568/presiden-meresmikan-jalur-ganda-ka-cikampek. Diakses pada 2018-05-05 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Bangoduwa
Stasion saenggeusna:
Stasion Cirebon

Koordinat: 6°39′47″S 108°27′36″E / 6.6630784°S 108.4600085°E / -6.6630784; 108.4600085