Stasion Randegan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Randegan
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun RDN.png
  • Singgetan: RDN
  • Nomor: 2113
Stasiun Randegan 2019.jpg
Stasion Randegan, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténCilacap
KacamatanSampang
DésaKarangasem
Kodeu pos53273
Sajarah
Dibuka1916
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+11 m
Perenahna[2]km 368+828 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta dua péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Stasion Randegan (RDN) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Karangasem, Sampang, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +11 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Purwokerto-Kroya,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus, anu asalna ngan 2 jalur. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Anugrah, Arbi. "Double Track Stasiun Kroya-Purwokerto Sudah Beroperasi". detikfinance. Diakses tanggal 2019-06-11. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Stasion saméméhna:
Stasion Kebasén
Stasion saenggeusna:
Stasion Kroya
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 7°34′12″S 109°13′12″E / 7.5699012°S 109.2198999°E / -7.5699012; 109.2198999