Wawacan Babad Ambiya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Wawacan Babad Ambiya nyaéta wawacan anu dianggit ku M.H. Moehamad Moesa (lain R.H. Moehamad Moesa Panghulu Besar Limbangan) anu asalna ti Ciamis[1]. Wawacan Babad Ambiya aya sawatara vérsi dina basa Sunda, antarana Wawacan Carios Para Nabi (1981) anggitan Hajah Ratu Aminah Hadijat (1905-1964), nu jigana mah dumasar kana vérsi basa Jawa jeung Wawacan Sajarah Anbia nu dianggit ku H.S. Ronggowaluyo dumasar kana Sejarah Anbiya karangan Béy Arifin dina basa Indonésia[1]. Henteu kapapay naon deui karangan M.H. Moehamad Moesa Ciamis anu lianna[1].

Sumber Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c Ajip Rosidi. 2011. Wawacan. Bandung: PT Kiblat Buku Utama & LBSS
Daptar Naskah Wawaacan
Wawacan Amongsari jeung Lembusari - Wawacan Umar Maya - Wawacan Pranatana Istri ka Carogé - Wawacan Muslimin-Muslimat - Wawacan Sulanjana - Wawacan Panji Wulung - Wawacan Adat Ngurus Orok - Wawacan Angling Darma - Wawacan Indra Putra - Wawacan Aji Saka - Wawacan Damarwulan - Wawacan Gandasari - Wawacan Ratu - Wawacan Batara Rama - Wawacan Rusiah nu Kasép - Wawacan Rengganis - Wawacan Mintaraga - Wawacan Iman, Ëlmu reujeung Amal - Wawacan Purnama Alam


Nulis.jpg