Fifty Shades of Grey

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fifty Shades of Grey
SutradaraSam Taylor-Johnson
Produser
Screenplay ku
Dumasar kanaFifty Shades of Grey oleh
E. L. James
Béntang
MusisiDanny Elfman
SinématografiSeamus McGarvey
Éditor
  • Susan Littenberg
  • Sabrina Plisco
Produksi
company
* Michael De Luca Productions
  • Trigger Street Productions
Distributor
Tanggal rilis
  • 13 Pébruari 2015 (2015-02-13)
NagaraAmerika Serikat
Britania Raya
BasaInggris
Anggaran$40,000,000

Fifty Shades of Grey nyaéta pilem drama romantis / erotis Amérika Serikat diarahkeun ku Sam Taylor-Johnson sareng layar skripsi ditulis ku Kelly Marcel. Dumasar novel anu paling laris ku E.L James nami anu sami, béntang pilem Jamie Dornan sareng Dakota Johnson. Pilem ieu dileupaskeun dina 13 Pébruari 2015, dina produksi Michael De Luca Productions, Trigger Street Productions[1], Focus Features, jeung disebarkeun ku Universal Pictures.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Miller, Julie (July 10, 2012). "Fifty Shades of Grey Film Gets Oscar-Nominated Producers, Christian Grey–Casting Inspiration". Vanity Fair. Diakses tanggal August 12, 2013. 
  2. Fleming, Mike (March 26, 2012). "Universal Pictures and Focus Features win Fifty Shades of Grey". Deadline.com. PMC. Diakses tanggal May 7, 2012. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]