Kim Yun-jin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kim Yun-jin

Kim Yun-jin (gumelar di Seoul, Koréa Kidul, 7 Nopémber 1973; umur 46 taun) nyaéta saurang aktris layar rubak teureuh Amérika-Koréa.[1][2] Yun-jin digedékeun di New York, Amérika Sarikat.[1] ku sabab dina umur 10 taun, kulawargana pindah ka Amérika[1]. Yun-jin gabung jeung klub drama dina taun ka-7 sakola SMAna sarta maén dina drama musikal nu judulna My Fair Lady.[1] Yun-jin kadaptar di sakola élit, Fiorello H. La Guardia High School of Music & Arts Performing Arts.[rujukan?] Sanggeus lulus ti SMA, Yun-jin neruskeun pikeun leuwih neuleuman seni peran di London Academy of Performing Arts.[1] Lian ti kitu, Yun-jin ogé diajar nari sarta béla diri. Kim nikah jeung Jeong Hyeom-park dina bulan Maret 2010 sanggeus ngabéréskeun bagian pamungkas sérial Lost.[1] Sanggeus lulus, Kim janji pikeun ngabaktikeun hirupna di dunya ékting.[1] Yun-jin meunangkeun sawatara ékting leuleutikanan di MTV jeung sawatara drama opera sabun di ABC.[1] Taun 1996, hiji imah produksi pilem di Koréa ngabébénjoan hsangkan balik ka Koréa pikeun ngabéntangan drama nu judulna Georgeous Vacation.[1] Tuluy disusul ku dua peran lainna dina Foreboding sarta Wedding Dress.[1]

Taun 1997, Yun-jin narima tawaran pikeun maén dina pilem munggaranna, Shiri anu mangrupa pilem block buster Koréa nu munggaran.[1] Babaraha taun satuluyna, Kim ngabéntangan 5 pilem tambahan.[1] Dina Juli 2003, Kim nandatanganan kontrak jeung William Morris.[1] Kim bijil dina sérial tipi Lost salaku Sun-Hwa Kwon anu épisode pamungkasna pidang dina 23 Méi 2010.[1] Kim pernah dipundut pikeun ngeusi audisi salaku Chiyo/Sayuri dina Memoirs Of A Geisha (2005) tapi Kim nolak.[1] Dina Méi 2006, Kim kaasup kana daptar 100 awéwé pangséksina nurutkeun majalah Maxim, malah mah didéskripsikeun salaku The Korean Julia Robert dina taun satuluyna.[rujukan?] Kim meunangkeun Daejong Award salaku aktris utama panghadéna dina pilem Seven Days (2007).[1]

Filmografi[édit | édit sumber]

Pilem[édit | édit sumber]

Serial Drama[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z Kapanlagi.com, Profil Selebriti Kim Yun Jin Diaksés 28 Agustus 2015
  2. Hancinema.net, Kim Yoon-jin (김윤진, Korean actress) Diaksés 28 Agustus 2015
Soekarno.jpg