Kusnadi Harjasumantri

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kusnadi Harjasumantri
tokohindonesia.com
Rektor Universitas Gadjah Mada ka-8
Masa jabatan
1986 – 1990
Saméméhna Prof. Dr. Teuku Jacob, MS, DS
Sangguesna Prof. Dr. Ir. Mohammad Adnan
Katerangan lian
Gumelar 9 Désémber 1926
Citakan:Country data Belanda Tasikmalaya, Jawa Kulon, Hindia Walanda
Pupus 7 Maret 2007 (yuswa 80)
Indonésia Yogyakarta, Indonesia
Kabangsaan Indonesia

Kusnadi Harjasumantri (éjahan heubeul ditulisna Koesnadi Hardjasoemantri; dibabarkeun di Manonjaya, 9 Désémber 1926, pupus di Jogjakarta, 7 Maret 2007) téh ahli hukum lingkungan hirup, kungsi jadi réktor UGM (1986-1990). Prof.Koesnadi mangrupakeun sosok inteléktual anu paduli pisan kana kabudayaana sorangan.[1] Sanajan kapakarana kana widang hukum lingkungan.[1] Tapi anjeuna sacara terus-terusan ngasosialisasikeun kaayaan kabudayaan Indonésia umumna jeung seni tradisi saperti pencak silat sarta obat-obatan tradisional.[1] Komo lamun ngeunaan pencak silat atawa obat-obatan tradisional dikaji ku anjeuna sacara ilmiah liwat lambaga-lambaga peneliatian anu aya di UGM.[1] Barang-barang nu aya diluar nagri geus bisa dibalikkeun ka Indonésia.[1] Karana usahana minangka jadi Atase kabudayaan di nagri Walanda.[1] Sateuacan Prof. Koesnadi ngantunkeun alam dunya anjeuna ninggalkeun pesen yén geus waktuna para ahli ti rupa-rupa disiplin élmu pikeun merhatikeun kabudayaan indonésia, hususna seni pertunjukan tradisional.[1] Anjeuna ngenalkeun wayang kulit ka para pamuda, hususna mahasiswa.[1] Dina widang olahraga saperti silat jeung pengkajian ngeunaan obat-obatan tradisional.[1] Tangtu gerak lengkah jeung aktivitas Prof. Koesnadi perlu diconto.[1]

Jabatan (Struktural/Organisasi)[édit | édit sumber]

Anjeuna kantos jadi Guru besar (Emeritus) Fak. Hukum ,UGM.[2]

Riwayat Atikan[édit | édit sumber]

  1. Fakultas Hukum, UGM (S.H.) taun 1964.[2]
  2. Fakultas Hukum Universitas Leiden (M.L.) taun 1979).
  3. Universitas Leiden (DR.) taun 1981.[2]

Ngantunkeun[édit | édit sumber]

Prof. Koesnadi Hardjasumantri, Guru Besar hukum lingkungan Fakultas hukum UGM, salah sahiji tina 21 korban maot akibat kahuruan jeung ngabeledugna pesawat Boeing 737-400 garuda Indonesia, sanggeus turun landas ti bandara Adi Sutjipto, Yogyakarta 7 Maret 2007. Pesawat nomor register PK GZC éta ditaékan ku 133 jalma jeung 7awak. Jenazah Koesnadi Hardjasumantri dimakomkeun di Balairung Universitas Gajah Mada (UGM), di Yogyakarta, Kemis (8/3) isuk. Koesnadi loba dikenang ku kalangan civitas Akademika UGGM salaku pendidik sajati. Anjeuna tampil salaku sosok anu terbuka jeung daék narima kritik ti bawahana, kaasup ti para mahasiswa.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j (id)Koesnadi diakses 2 Agustus 2015
  2. a b c (id)Universitas Bung Hatta diakses 2 Agustus 2015


Arjuna Wayang.jpg