Pandémi koronavirus 2019 di Thailand

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pandémi koronavirus 2019 di Thailand
COVID-19 Outbreak Cases in Thailand.svg
Wewengkon propinsi-propinsi Thailand anu kakonfirmasi sarta diduga aya kasus Covid-19 per 8 Maret 2020:

██ Kakonfirmasi

██ Diduga
PanyakitCOVID-19
Galur VirusSARS-CoV-2
LokasiThailand
Kasus munggaranBangkok
Tanggal mimiti aya13 Januari 2020
AsalWuhan, Hubei, Tiongkok
Kasus kakonfirmasi75
Kasus pulih35
Tilar dunya
1
Situs web resmi
ddc.moph.go.th/viralpneumonia/eng

Pandémi koronavirus 2019 di Thailand mimiti kapanggih di tanggal 13 Januari 2020. Ieu mangrupa kasus munggaran anu kapanggih di luar Tiongkok.[1] Per tanggal 30 Maret 2020, kacatet geus aya 1.524 kasus positip virus korona di Thailand, 9 urang tiwas, sarta 229 urang cageur.[2] Kiwari, nagara ieu geus ngalumakukeun kawijakan lockdown salila sabulan per tanggal 26 Maret 2020.[3][4]

Mimiti[édit | édit sumber]

Kasus munggaran ieu sasalad beunang ka hiji warga nagara Tiongkok anu wisata ka Thailand.[1]

Di tanggal 5 Januari 2020, hiji wanoja ti Kota Wuhan, Propinsi Hubei, Tiongkok, ngarasakeun panas, nyeri tikoro, sarta nyeri sirah. Tuluy di tanggal 8 Januari, manéhna naék pasawat ka Thailand jeung lima anggota kulawargana dina kelompok wisata anu ngawengku 16 urang. Dina poé nu sarua, wanoja éta panasna kadetéksi di Bandar Udara Internasional Bangkok Suvarnabhumi ku patugas bandara, tuluy di rawat di rumah sakit.[1]

Uji hasil laboratorium di Wuhan nyatakeun yén manéhna posoitip beunang sasalad koronavirus.[1]

Tuluy di tanggal 1 Maret 2020, Thailand ngumumkeun kasus munggaran. jelema anu tilar dunya ku sabab beunang panyakit COVID-19.[5]

Sumebarna virus[édit | édit sumber]

Per 28 Maret 2020, total jumlah kasus koronavirus di Thailand nyaéta 1.245 kasus, anu sumebar di 51 propinsi ti total 71 propinsi. Anu panglobana nyaéta di Bangkok. anu nepi ka 518 kasus.[6]

Kasus COVID-19 anu kakonfirmasi (Per tanggal 28 Maret 2020)[6] ()
Wewengkon Propinsi Total Robah ti nu asalna
poé kamari
Jinis kelamin Kawarganagaraan Anu tiwas
Lalaki Awéwé Teu dipikanyaho Urang Thailand Urang luar Teu dipikanyaho
Wewengkon
Metropolitan
Bangkok
Bangkok 518 +36 314 158 45 411 43 64 5
Nakhon Pathom 7 2 5 7
Nonthaburi 68 +3 40 14 14 54 14 1
Pathum Thani 14 +3 7 7 14
Samut Prakan 33 18 15 32 1 1
Samut Sakhon 7 +1 5 2 7
Bangkok Metropolitan Total 647 +43 386 201 59 525 44 78 7
Thailand
Tengah
Ang Thong
Chai Nat
Kamphaeng Phet
Lopburi 2 1 1 1 1
Nakhon Nayok 1 1 1
Nakhon Sawan 4 +1 3 1 4
Phetchabun 3 2 1 2 1
Phichit
Phitsanulok 1 1 1
Phra Nakhon Si Ayutthaya
Samut Songkhram
Saraburi 3 2 1 3
Sing Buri
Suphanburi 1 1 1
Sukhothai 2 2 2
Uthai Thani 1 1 1
Thailand Tengah Total 18 +1 9 8 1 16 1 1 0
Thailand
Wétan
Chonburi 36 28 8 28 6 2
Chachoengsao 7 4 3 7
Chanthaburi 3 1 2 2 1
Prachinburi 3 1 2 3
Rayong 2 2 2
Sa Kaeo 5 5 5
Trat
Thailand Wétan Total 56 +0 34 22 47 6 3 0
Thailand
Kalér-wétan
Amnat Charoen 1 1 1
Bueng Kan
Buriram 9 3 2 7 9
Chaiyaphum 2 1 0 2 2
Kalasin 1 1 0 1
Khon Kaen 2 1 1 2
Loei 2 2 2
Maha Sarakham 1
Mukdahan 4 1 3 1 4
Nakhon Phanom
Nakhon Ratchasima 8 3 5 8
Nong Bua Lamphu 1 1 1
Nong Khai 1 0 1 1
Roi Et 2 1 1 2
Sakon Nakhon
Sisaket 3 1 1 2 3
Surin 8 2 5 2 1 7 1
Ubon Ratchathani 2 1 7 5 2
Udon Thani 8 4 4 6 1 1
Yasothon 1 1 1
Thailand Kalér-wétan Total 55 +9 33 31 1 52 1 2 1
Thailand
Kalér
Chiang Mai 11 6 5 9 2
Chiang Rai 4 2 4 4
Lampang
Lamphun
Mae Hong Son 3 3 2 1 3
Nan
Phayao 1 1 1 1
Phrae 1 1 1 1
Uttaradit
Thailand Kalér Total 20 +7 13 7 0 18 2 0 0
Thailand
Kidul
Chumphon
Krabi 7 2 5 4 3
Nakhon Si Thammarat 3 2 1 3
Narathiwat 7 1 5 2 7 1
Pattani 33 5 17 8 8 25 8
Phang Nga
Phatthalung 4 2 2 4
Phuket 41 22 18 1 22 18 1
Ranong
Satun
Songkhla 27 2 19 8 27
Surat Thani 10 6 4 8 1 1
Trang 2 2 2
Yala 40 1 24 12 4 35 5 1
Thailand Kidul Total 174 +9 99 62 13 137 22 15 2
Thailand
Kulon
Kanchanaburi 9 6 3 8 1
Phetchaburi 1 1 1
Prachuap Khiri Khan 7 2 4 1 4 2 1
Ratchaburi 5 2 3 5
Tak 2 1 1 1 1 1
Thailand Kulon Total 24 +1 12 11 1 19 4 1 0
Teu dipikanyaho propinsina (Keur disalidik) 351 +39 90 118 64 170 14 67 0
Total 1245 +109 676 460 139 984 94 167 6

Kasus COVID-19 anu kakonfirmasi dumasar yuswa (Per tanggal 28 Maret 2020)[7] ()
Yuswa Kasus Anu tiwas Risiko niwaskeun (%)
n (%) n (%)
0-10 19 (1.56) 0 (0) (0)
11-20 33 (2.65) 0 (0) (0)
21-30 249 (20.00) 0 (0) (0)
31-40 264 (21.20) 1 (16.67) (0.08)
41-50 164 (13.17) 2 (33.33) (0.16)
51-60 117 (9.40) 1 (16.67) (0.08)
61-70 89 (7.15) 1 (16.67) (0.08)
71 ka luhur 28 (2.25) 1 (16.67) (0.08)
Teu dipikanyaho atawa nungguan konfirmasi 282 (22.65) 0 (0) (0)
Total 1245 (100) 6 (100) (0.48)
Kasus COVID-19 anu kakonfirmasi dumasar kawarganagaraan (Per 31 Maret 2020)[8] ()
Kawarganagaraan Total
Bandéra Thailand Thailand 1386
Bandéra Cina China 31
Bandéra Perancis Perancis 16
Bandéra Britania Raya Britania Raya 15
Bandéra Amérika Sarikat Amérika Sarikat 7
Bandéra Italia Italia 6
Bandéra Jepang Jepang 6
Bandéra Myanmar Myanmar 6
Bandéra Dénmark Dénmark 5
Bandéra Kanada Kanada 4
Bandéra Jérman Jérman 4
Bandéra Suis Switzerland 4
Bandéra Bélgia Bélgia 3
Bandéra Pakistan Pakistan 3
Bandéra Koréa Kidul Koréa Kidul 3
Bandéra Swédia Swédia 3
Bandéra Kamboja Kamboja 2
Bandéra India India 2
Bandéra Indonésia Indonésia 2
Bandéra Portugal Portugal 2
Bandéra Singapura Singapura 2
Bandéra Spanyol Spanyol 2
Bandéra Albania Albania 1
Bandéra Finlandia Finlandia 1
Bandéra Guiana Perancis Guiana Perancis 1
Bandéra Iran Iran 1
Bandéra Laos Laos 1
Bandéra Malaysia Malaysia 1
Bandéra Selandia Anyar Selandia Anyar 1
Bandéra Pilipina Pilipina 1
Bandéra Rusia Rusia 1
Bandéra Taiwan Taiwan 1
Bandéra Thailand Thailand-Bandéra Bélgia Bélgia
(Kawarganagaraan ganda)
1
Bandéra Viétnam Viétnam 1
Bandéra Ukraina Ukraina 1
Bandéra Uzbékistan Uzbékistan 1
Teu dipikanyaho atawa nungguan konfirmasi 123
Total 1651

Dampak[édit | édit sumber]

Pariwisata[édit | édit sumber]

Ku sabab ayana ieu sasalad, séktor pariwisata anu paling beunang dampakna. Ieu kabuktian ku jumlah wisatawan anu nurun drastis. Babaraha tempat wisata sepi, saperti di Pulo Phuket. Nurunna séktor pariwisata boga pangaruh ogé kana pamasukan nagara, ku sabab saperlima pamasukan Thailand nyaéta tina séktor pariwisata.[9][10]

Lantaran kitu ogé, gajah-gajah anu aya di Thailand kalaparan alatan euweuh pamasukan ti wisatawan. Anu ngokolakeun ogé hésé méré dahar ku sabab kahambat ku biaya operasional.[11][12]

Kawijakan lockdown[édit | édit sumber]

Ku sabab lobana kasus positip virus korona di Thailand, Perdana Mentri Thailand Prayuth Chan-ocha ngumumkeun kawijakan lockdown atawa karantina wewengkon anu lumaku salila sabulan ti tanggal 26 Maret nepi ka tungtung April. Sakabéh kagiatan sosial kudu bedo sarta toko-toko kudu tarutup kajaba ti toko-toko anu penting.[13][14][3][4]

Lantaran lumakuna kawijakan lockdown, kira-kira 60.000 pagawé migran di Thailand kapaksa kudu ninggalkeun nagara éta sarta balik ka nagara asalna. Lolobana ti Laos, Kamboja, jeung Myanmar.[15][16]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d "WHO | Novel Coronavirus – Thailand (ex-China)". WHO. Diakses tanggal 2020-04-02. 
  2. Media, Kompas Cyber. "Update Virus Corona di ASEAN, Kasus Tertinggi di Malaysia, Filipina, dan Thailand". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  3. a b "Cegah Corona Makin Menggila, Thailand Terapkan Lockdown hingga Akhir April". Warta Ekonomi (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  4. a b "Thailand Lockdown Negara Selama Satu Bulan". Republika Online. Diakses tanggal 2020-04-03. 
  5. Media, Kompas Cyber. "Thailand Umumkan Kasus Kematian Pertama akibat Virus Corona". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  6. a b "รายงาน COVID-19 ประจำวัน" (dalam Thai). Diakses tanggal 28 Maret 2020 – via Open Government Data of Thailand. 
  7. "THAIFIGHTCOVID-19" (dalam Thai). Diakses tanggal 28 Maret 2020 – via Ministry of Digital Economy and Society, Thailand. 
  8. "รายงานสถานการณ์โรคติดเชื้อไวรัสโคโรนา 2019" (dalam Thai). Diakses tanggal 27 Maret 2020 – via Ministry of Public Health, Thailand. 
  9. Mediatama, Grahanusa. "Jumlah kunjungan wisatawan ke Thailand anjlok di bulan Februari akibat virus corona". kontan.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-02. 
  10. "Gara-gara Virus Corona, Sektor Pariwisata Thailand Hancur Lebur". suara.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  11. Kamis; April 2020, 02 April 2020 16:26 WIB 02; Wib, 16:26. "Karena Corona, Pariwisata Thailand Terpuruk, Kini Gajah-gajah di Sana Kelaparan". indozone.id (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  12. Intan, Putu. "Pariwisata Thailand Ambyar, Gajahnya Kelaparan". detikTravel (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  13. Hutapea, Rita Uli. "1.000 Orang Positif Virus Corona, Thailand Lockdown Hingga Akhir April". detiknews (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  14. "Thailand Berlakukan Lockdown Nasional Selama Satu Bulan". Warta Ekonomi (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  15. Khairally, Elmy Tasya. "Thailand Lockdown, 60.000 Pekerja Migran Terpaksa Pulang Kampung". detikTravel (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  16. Okezone. "Bangkok Lockdown, Pekerja Migran Berebut Melintasi Perbatasan : Okezone News". https://news.okezone.com/ (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-03.