Park Jin-young

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Park Jin-young
Park taun 2011.
Gumelar Park Jin-young
13 Désémber 1971 (1971-12-13) (yuswa 47)
Seoul, Koréa Kidul
Atikan Yonsei University
Pagawéan Panyanyi-panulis lagi, panari, komposer, produser, aktor, CEO
Taun aktip 1994–kiwari
Karir musik
Nami lian JYP
Aliran K-pop
Alat musik Vokal
Taun aktip 1994–kiwari
Lébel JYP Entertainment
Maén di JYP Nation
Park Jin-young
Hangul박진영
Hanja朴軫永
Alih Aksara anu DisampurnakeunBak Jin-yeong
McCune-ReischauerPak Chin-yŏng
Situs web
JYP.jype.com

Park Jin-young (gumelar di Seoul, Koréa Kidul, 13 Désémber 1971; umur 47 taun) nyaéta saurang Panyanyi-panulis lagi, panari, komposer, produser, aktor, sakaligus CEO anu asalna ti Koréa Kidul.[1] Park dipikawanoh ogé kungaran JYP, anu satuluyna jadi ngaran label milikna nyaéta JYP Entertainment.[1] Park digedékeun di Seoul.[2] Park lulus ti SMA BaeMyung High School, sarta ngaraih gelar S1 di jurusan Geologi ti Universitas Yonsei.[2] Park ngamimitian debut di taun 1994 manéhna milih jalur solo sarta ngarilis album Blue City.[2] Dina album éta aya lagu Don t Leave Me anu nyukséskeun manéhna.[2] Park Jin-young nepi ka kiwari geus ngarilis 7 siki album.[2] Album-albumna téh di antarana; Blue City 1994, Tantara 1995, Summer Jingle Bell 1997, Even After 10 Years 1998, nepi ka album ka-7 Back To Stage 2007.[2]

Suksésna teu ngan saukur minangka panyanyi wungkul, JYP ogé nyitpakeun leuwih ti 31 singel jeung 25 album pikeun béntang-béntang kasohor kayaning Rain nepika Wonder Girls.[2] JYP ogé suksésna lain di Koréa wungkul, tapi ogé pernah meroduseran lagu Will Smith, Mase jeung Cassie.[2] Taun 2008, Park gawé bareng jeung Jackie Chan dina proyék I Love Asia.[2] Proyék éta tujuanna pikeun nulungan korban lini di Tiongkok.[2]

Diskografi[édit | édit sumber]

Album studio[édit | édit sumber]

  • 1994: Blue City
  • 1995: Tantara
  • 1997: Summer Jingle Bell
  • 1998: Even After 10 Years
  • 1998: Kiss Me
  • 2001: Game
  • 2007: Back To Stage

EP[édit | édit sumber]

  • 2009: Sad Freedom
  • 2012: Spring - 5 Songs for 1 New Love
  • 2013: Halftime
  • 2015: "24/34"

Filmografi[édit | édit sumber]

Pilem[édit | édit sumber]

Taun Judul Peran Catetan
2012 The Wonder Girls Movie Dirina Peran pangrojong
Five Million Dollar Man Choi Young-in Peran pamingpin
2013 Queen of the Night Locksmith Caméo

Sérial tipi[édit | édit sumber]

Taun Judul Peran Jaringan Catetan
2011 Dream High Yang Jin-man KBS2 Peran pangrojong
2011-2012 K-pop Star Season 1 Dirina SBS Juri JYP Entertainment
2012 Dream High 2 Yang Jin-man KBS2 Peran pangrojong
2012-2013 K-pop Star Season 2 Dirina SBS Juri JYP Entertainment
2013-2014 K-pop Star Season 3
2014-2015 K-pop Star Season 4
2015 Dream Knight The Moon Naver TV Cast Caméo
2015 The Producers Dirina KBS2 Caméo, episode 3-4
2015 Sixteen Dirina Mnet Juri
2015-2016 K-pop Star Season 5 Dirina SBS Juri JYP Entertainment

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Seon-yeong, Bae. "스타부부의 이혼 충격, 어떤 속사정과 아픔이...". Joins.com. Diakses tanggal 2016-02-05. 
  2. a b c d e f g h i j Kapanlagi, com. "Profil Park Jin Young". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 2016-02-05. 
Soekarno.jpg