Rarangkén pa--an

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Topik Kecap Rundayan dina Basa Sunda

Rarangkén hareup:
N-, di-, ka-, pa-, pi-, barang-, silih-, ti- ba- ting- pada- si- sang- per-
Rarangkén tengah:
-ar-, -um-, -in-,
Rarangkén tukang:
-an, -eun, -keun, -na,
Rarangkén barung:
ka--an, pa--an, pang--keun, pi--eun, pika--eun, sa--eun,

Kotak ieu: temposawalaédit

Rarangkén pa—an mangrupa salah sahiji rarangkén barung (nl:confix) pikeun ngawangun kecap-kecap rundayan dina Basa Sunda. Sacara umum rarangkén pa—an ngawangun kecap barang.

Rarangkén pa—an: warna jeung harti kecap nu diwangunna
Warna kecap Harti Conto
barang "hal anu patali jeung ... " paguyuban
barang "gundukan ... " atawa "kumpulan ... " pakampungan, pasawahan
barang "tempat ... " pabéasan, pamandian, pajagalan, pangangonan
barang "hal anu jadi ... " atawa "hal anu di ... " pausahaan, pakasaban
barang "tukang ... " atawa "jelema nu biasa ... " pamabokan, pamadatan, panipuan
barang "dina kaayaan ... " pamohalan