Rarangkén pi-

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Topik Kecap Rundayan dina Basa Sunda

Rarangkén hareup:
N-, di-, ka-, pa-, pi-, barang-, silih-, ti- ba- ting- pada- si- sang- per-
Rarangkén tengah:
-ar-, -um-, -in-,
Rarangkén tukang:
-an, -eun, -keun, -na,
Rarangkén barung:
ka--an, pa--an, pang--keun, pi--eun, pika--eun, sa--eun,

Kotak ieu: temposawalaédit

Rarangkén pi- mangrupa salah sahiji rarangkén hareup (en:afix) pikeun ngawangun kecap-kecap rundayan dina Basa Sunda. Sacara umum rarangkén pi- ngawangun wanda kecap barang, pagawéan jeung kecap sipat.

Rarangkén pi- teu ngalaman parobahan sora (en:alomorf) kawas rarangkén N- atawa -na.

Rarangkén pi-: warna jeung harti kecap nu diwangunna
Warna kecap Harti Conto
barang “nu dijieun ...” pituduh, piwuruk, piwejang, piwulang
barang “tempat ...” pigeulang, piruhak
barang “alat/pakakas ...” pitapak
pagawéan aktif “nitah ngalakukeun ...” pigawé
sipat “resep kana/ka ...” piduit, pidunya, piindung