Propinsi Ar-Riyadh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Riyadh, tempo Riyadh (disambiguasi).

Koordinat: 23°0′N 45°30′E / 23.000°N 45.500°E / 23.000; 45.500

Riyadh
الرياض
Propinsi
Lokasi Propinsi Ar-Riyadh di Arab Saudi
Lokasi Propinsi Ar-Riyadh di Arab Saudi
Ibu kota Riyadh
Manatiq Citakan:Comma separated entries
Government
 • Gubernur Pangéran Sattam bin Abdul Aziz As-Saud
 • Députi Gubernur Pangéran Muhammad bin Saad As-Saud
Aréa
 • Total 412.000 km2 (159,000 sq mi)
Populasi (2004)
 • Total 5.455.363
ISO 3166-2 01

Propinsi Ar-Riyadh (Basa Arab: منطقة الرياضManţiqat ar Riyāḍ dilapalkeun [ʔɑrːijɑːdˤ]) nyaéta hiji propinsi di Arab Saudi. Legana kira-kira 412.000 km².

Salian ti Kotamadya Riyadh, propinsi ieu dibagi kana 19 kagubernuran (muhafazat) jeung 1 sub-kagubernuran (markaz):

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]