Propinsi Ar-Riyadh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Riyadh, tempo Riyadh (disambiguasi).

Koordinat: 23°0′N 45°30′E / 23, 45.5

Riyadh
الرياض
—  Propinsi  —
Lokasi Propinsi Ar-Riyadh di Arab Saudi
Ibu kota Riyadh
Manatiq 20
Pamaréntahan
 - Gubernur Pangéran Sattam bin Abdul Aziz As-Saud
 - Députi Gubernur Pangéran Muhammad bin Saad As-Saud
Aréa
 - Total 412.000 km2
Populasi (2004)
 - Total 5.455.363
ISO 3166-2 01

Propinsi Ar-Riyadh (Basa Arab: منطقة الرياضManţiqat ar Riyāḍ dilapalkeun [ʔɑrːijɑːdˤ]) nyaéta hiji propinsi di Arab Saudi. Legana kira-kira 412.000 km².

Salian ti Kotamadya Riyadh, propinsi ieu dibagi kana 19 kagubernuran (muhafazat) jeung 1 sub-kagubernuran (markaz):

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]