Dahareun jeung inuman

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Konsép Kadaharan[édit | édit sumber]

Dina kahirupan modérn, dahareun teu ukur mibanda ma'na salaku kecap barang nu fungsina pikeun nyeubeuhkeun beuteung hungkul. Tapi, pamahamanana ogé ngalegaan ngurung ogé pasualan-pasualan lingkungan, kaséhatan jeung budaya. Dina kontéks kaséhatan, manusa diperedih pikeun ngadahar rupaning kadaharan nu cumpon kana standar-standar kaséhatan, upamana nyukupan kabutuhan kalori, nyingkahan nu ngandung lemak, kolésterol, jsté.


Surahan Kadaharan[édit | édit sumber]

Fungsi Kadaharan[édit | édit sumber]

Dahar & Kacapangan[édit | édit sumber]

Rupa-rupa Kadaharan[édit | édit sumber]

Rupa-rupa kadaharan jeung inuman has Sunda, diantarana:

  1. Angeun
  2. Kuéh/lalawuh
  3. Olahan
  4. Beubeuleuman
  5. Bubur
  6. Inuman


Wanda Kadaharan & Inuman has Sunda

Wanda Conto
Angeun angeun haseum, angeun katuk, angeun waluh, jsté
Kuéh atawa Lalawuh ali agrem, bugis, odading, jsté
Olahan opor hayam, pais lauk, jsté
Beubeuleuman bakakak hayam, beuleum jagong, beuleum lauk,jsté .
Bubur bubur hayam, bubur lemu, bubur beureum, jsté .
Inuman bandrék, bajigur, jsté .

Rupa-rupa Kadaharan dina Upacara Adat[édit | édit sumber]

Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  • Adimihardja, Kusnaka. 2005. Makanan dalam Khazanah Budaya, UPT INRIK UNPAD jeung DISBUDPAR JABAR