Kim Ryeowook

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Hangeul.svg Ieu artikel ngandung téks basa Koréa.
Tanpa rojongan rendering, Anjeun ukur bisa ningali tanda tanya, kotak, atawa sandi séjénna, lain hangul atawa hanja.
Ryeowook
Nami asli 김려욱
Gumelar Kim Ryeowook
21 Juni 1987 (1987-06-21) (yuswa 31)
Incheon, Koréa Kidul
Pagawéan
Karir musik
Aliran
Alat musik
Taun aktip 2005–kiwari
Lébel SM Entertainment
Maén di
Ramatloka Ryeowook Official Website
Ngaran Basa Koréa
Hangul
Hanja
Alih Aksara anu DisampurnakeunGim Ryeo-uk
McCune-ReischauerKim Ryŏ-uk

Kim Ryéowook (gumelar di Incheon, Koréa Kidul, 21 Juni 1987; umur 31 taun nyaéta saurang panyanyi, panulis lagu, aktor sakaligus panyiar radio asal Koréa Kidul.[1] Ryéowook mangrupa anggota utama Super Junior anu ogé salaku anggota ti sub unit Super Junior nyaéta Super Junior M sarta Super Junior K.R.Y.[1] Ryéowook lulus ti Universitas Inha dina jurusan seni téater jeung pilem.[2] Ryéowook dipaggihan dina acara CMB Youth ChinChin Festival taun 2004 sarta ngajalanan kontrak jeung agénsi SM Entertainment sanggeus nyieun para juri kataji ku kamampuh nyanyina.[2]

Ryéowook meunang pelatihan salaku panyanyi, dancer sarta ékting jeung komposisi musik.[2] Ryéowook ogé bisa maénkeun piano.[2] Ryéowook mangrupa anggota pamungkas anu gabung saméméh debut resmi Super Junior generasi munggaran, Super Junior 05 dina taun 2005.[2] Ryéowook mimiti debut dina Super Junior K.R.Y dina tanggal 5 Nopémber 2006.[2] Debut éktingna dina taun 2007 liwat pilem Attackd On The Pin-up Boys salaku wakil organisasi kasiswaan sakola dina taun 2007.[2] Lagu munggaran anu diciptakeun ku Ryéowook nyaéta Love U More dina album Sorry Sorry versi C, kalawan Ryéowook nulis rumpakana bareng jeung Sungmin.[2]

Filmografi[édit | édit sumber]

Pilem jeung drama[édit | édit sumber]

  • 2007 - ATTACK ON THE PIN-UP BOYS - Ryéowook[2]
  • 2009 - CCTV Stage of Youth - Li Xu[2]

Album[édit | édit sumber]

  • 2007 - H.I.T - Success[2]
  • 2010 - HARU - Angel[2]
  • 2010 - Home Sweet Home part 3 - Smile Again[2]
  • 2010 - The présidént - Biting my Lips[2]
  • 2010 - It's Okay, Daddy's Girl - Just Like Now[2]
  • 2011 - Spy Myung-wol - If You Love More[2]

Panghargaan[édit | édit sumber]

  • 2007 - Nominasi Best Supporting Actor - Koréan Movie Awards[2]
  • 2007 - Nominasi Best Comedic Performance - Koréan Movie Awards[2]
  • 2012 - Nominasi Musical Up and Comer Award - 2011 Golden Tickets Awards[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Bintang.com, [Music Bio] Ryeowook Super Junior, Diaksés 28 Agustus 2015.
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Kapanlagi.com, Profil Selebriti Kim Ryeowook, Diaksés 28 Agustus 2015.
Soekarno.jpg