Maja, Majalengka

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kacamatan Maja

Peta lokasi Kacamatan Maja
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Majalengka
Camat -
Lega 65,21 Kilométer pasagi
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa 17

Maja nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Babagéan Administratif[édit | édit sumber]

Kacamatan Maja ngawengku 17 désa, nyaéta:

  1. Cihaur
  2. Wanahayu
  3. Cengal
  4. Anggrawati
  5. Cipicung
  6. Malongpong
  7. Tegalsari
  8. Maja Selatan
  9. Maja Utara
  10. Pasanggrahan
  11. Cieurih
  12. Kertabasuki
  13. Sindangkerta
  14. Banjaran
  15. Paniis
  16. Cicalung
  17. Pageraji

Sajarah[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Kacamatan Maja wawatesan jeung Kacamatan Majalengka, Kacamatan Talaga, jeung lianna

Géografis[édit | édit sumber]

Kacamatan Maja aya di deukeuteun Gunung Ciremay, gunung pangluhurna di Jawa Barat. lolobana daérahna mangrupa dataran luhur. Cideres, Cicalung mangrupa walungan nu ngaliwatan sababaraha désa di kacamatan ieu.

Démografi[édit | édit sumber]

Transportasi[édit | édit sumber]

Maja diliwatan ku jalur Kadipatén - Maja - Talaga - Cikijing. Ti Cikijing, bisa terus ka Kabupatén Ciamis atawa ka Kabupatén Kuningan. Jalur ieu bisa dijadikeun jalur alternatif mudik Lebaran lamun jalur kaler atawa jalur kidul macét. lolobana angkutan nu meuntasan jalur alternatif ieu nyaéta beus tilu parapat jeung mikrobeus. Pikeun ngahubungkeun antar désa-désa atawa jeung ibukota kacamatan, dipigunakeun angkutan padésaan (angdés), sedengkeun ti jalan utama ka désa-désa loba dipigunakeun ojég.

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

lolobana pangeusi kacamatan Maja hirup tina usaha tatanén. Pangeusi di deukeuteun Gunung Ciremay melak engkol, kentang, wortel, bawang daun jeung sajabana. Sedengkeun lolobana patani di désa-désa séjénna tatanén paré jeung palawija.

Perkebunan[édit | édit sumber]

Wisata[édit | édit sumber]

Kacamatan Maja miboga poténsi Panorama Cikebo jeung puser balanja.

Tumbu Luar[édit | édit sumber]

 

Kacamatan Maja, Kabupatén Majalengka, Jawa Barat

Désa/Kalurahan: Anggrawati | Banjaran | Cengal | Cicalung | Cieurih | Cihaur | Cipicung | Kertabasuki | Maja Selatan | Maja Utara | Malongpong | Pageraji | Paniis | Pasanggrahan | Sindangkerta | Tegalsari | Wanahayu


Nuvola filesystems folder home.png