Portal:Keur lumangsung/2019

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Désémber 2019[édit sumber]

Portal:Keur lumangsung/Désémber 2019

Séptémber 2019[édit sumber]

  • Marucunghulanna démonstrasi di unggal wewengkon di Indonésia alatan rencana sawatara RUU ku DPR-RI.
  • Huru-hara di Waména, Papua mangrupa serangan sadis ti sélér pribumi Papua ka sélér séjén
    buntut tina rasisme nu kajadian saméméhna, balukarna 32 urang palastra jeung 77 urang taratu.
  • Haseup nutupan ampir nepi ka sakuliah Asia Kidul Wétan, leuwih ti 800.000 urang keuna gangguan panapasan.
  • Lini gedéna 6,5 Mw nu ngeundeugkeun Maluku ngakibatkeun sahenteuna 23 urang palastra.
  • Présidén Indonésia katilu B. J. Habibie tilar dunya dina umur 83 taun.

Agustus 2019[édit sumber]

Juli 2019[édit sumber]

Juni 2019[édit sumber]

Méi 2019[édit sumber]

Keur lumangsung: Krisis kaprésidénan Vénézuéla Pilprés Indonésia 2019


April 2019[édit sumber]

  • 272 patugas KPPS maot jeung 1.878 urang dirawat di sabudeureun Indonésia lantaran karugrag ku pancén gawé pemilu serentak.
  • Sakirat 16 urang maot dina kajadian lini di Luzon, Filipina.
  • Volodymyr Zelensky meunang pemilu presidén Ukraina.
  • Kira-kira 253 urang maot jeung leuwih ti 500 tatu dina ngabeledugna garéja tilu jeung opat hotél di Sri Lanka.
  • Para panalungtik ngumumkeun kapanggihna ion helium hibrida (Heh+) anu muncul kalawan alami di nebula planeter NGC 7027.
  • WikiNusantara 2019 keur lumangsung di Yogyakarta.

Maret 2019[édit sumber]

Pébruari 2019[édit sumber]

Portal:Keur lumangsung/Pébruari 2019

Januari 2019[édit sumber]

Portal:Keur lumangsung/Januari 2019