Béda révisi "Ijtihad"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
10 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (r2.6.5) (bot Nambih: id:Ijtihad)
{{Islam}}
'''Ijtihad''' asalna tina kecap ''ijtahada'' artina usaha bener-bener atawa ngaluarkeun sagala pangabisa.<ref name=sumber1> Tim Dosen Agama Islam UNIVERSITAS INDONESIA. 2009. Islam Tuntutan dan Pedoman Hidup. Bandung; Value Press Bandung. Kaca 56</ref> Ijtihad sacara istilah diartikeun para ahli [[Ushul Fikih]], minangka usaha [[mujtahid]] (jelema anu berijtihad) kalayan sakabéh kaenyaan sarta kesanggupan pikeun meunangkeun katangtuan [[hukum]] hiji hal masalah kalayan ngagunakeun métodologi anu bener, ti kadua asal hukum [[Alquran]] sarta [[Assunnah]].<ref name=sumber1></ref>
 
956

éditan

Menu navigasi