Kapuloan Marshall

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Aolepān Aorōkin M̧ajeļ[1][2]
Républik Kapuloan Marshall
Bandéra Kapuloan Marshall Lambang Kapuloan Marshall
Motto
"Jepilpilin ke ejukaan"
("Préstasi tina Usaha Babarengan")
Lagu
Forever Marshall Islands
Location of Kapuloan Marshall
Ibu kota Majuro (Delap)
7°7′N 171°4′E
Kota panggedéna Majuro[3]
Basa resmi Marshall, Inggris
Démonim Marshallese
Pamaréntah Républik kahijian présidénsial Demokratik
 -  Présidén Jurelang Zedkaia
Kamerdikaan
 -  ti Amérika Sarikat 21 Oktober 1986 
Aréa
 -  Total 181 km² (ka-213)
70 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2009 68.000[4] (ka-205)
 -  Sénsus 2003 56.429 
 -  Kapadetan 342,5 /km² (ka-28)
885,7 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2001
 -  Total $115 yuta (ka-220)
 -  Per kapita $2.900 (2005 est.) (ka-195)
Mata uang Dolar Amérika Sarikat (USD)
Zona wanci (UTC+12)
TLD Internét .mh
Kode telepon +692

Républik Kapuloan Marshall (basa Marshall: Aolepān Aorōkin M̧ajeļ), mangrupa hiji nagara kapuloan di Mikronésia dina Samudra Pasifik, kuloneun Wates Kaping Internasional jeung kaléreun khatulistiwa. Dina Juli 2011, jumlah populasina nyaéta 67.182.[5]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. Names of the countries of Oceania in local languages, Omniglot. Ditarima 5 Maret 2011.
  2. "Marshall Islands". geonames.de. Diakses tanggal March 5, 2011. 
  3. population.mongabay.com
  4. Department of Economic and Social Affairs Population Division (2009) (PDF). World Population Prospects, Table A.1. 2008 revision. United Nations. http://www.un.org/esa/population/publications/wpp2008/wpp2008_text_tables.pdf. Diakses pada 2009-03-12. 
  5. http://www.indexmundi.com/marshall_islands/demographics_profile.html

Bibliogapi[édit | édit sumber]

  • Barker, H. M. (2004). Bravo for the Marshallese: Regaining Control in a Post-nucléar, Post-colonial World. Belmont, California: Thomson/Wadsworth.
  • Rudiak-Gould, P. (2009). Surviving Paradise: One Yéar on a Disappéaring Island. New York: Union Square Press.
  • Niedenthal, J. (2001). For the Good of Mankind: A History of the Péople of Bikini and Their Islands. Majuro, Marshall Islands: Bravo Publishers.
  • Carucci, L. M. (1997). Nucléar Nativity: Rituals of Renewal and Empowerment in the Marshall Islands. DeKalb: Northern Illinois University Press.
  • Hein, J. R., F. L. Wong, and D. L. Mosier (2007). Bathymetry of the Republic of the Marshall Islands and Vicinity [Miscellanéous Field Studies; Map-MF-2324]. Reston, VA: U.S. Department of the Interior, U.S. Géological Survey.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Kapuloan Marshall ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-su-without-text.svg Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Informasi umum

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Kapuloan Marshall di Wikivoyage

Média warta


Countries.png