Kapuloan Marshall

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Aolepān Aorōkin M̧ajeļ[1][2]
Républik Kapuloan Marshall
Bandéra Kapuloan Marshall Lambang Kapuloan Marshall
Motto
"Jepilpilin ke ejukaan"
("Préstasi tina Usaha Babarengan")
Lagu
Forever Marshall Islands
Location of Kapuloan Marshall
Ibu kota Majuro (Delap)
7°7′N 171°4′E
Kota panggedéna Majuro[3]
Basa resmi Marshall, Inggris
Démonim Marshallese
Pamaréntah Républik kahijian présidénsial Demokratik
 -  Présidén Jurelang Zedkaia
Kamerdikaan
 -  ti Amérika Sarikat 21 Oktober 1986 
Aréa
 -  Total 181 km² (ka-213)
70 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2009 68.000[4] (ka-205)
 -  Sénsus 2003 56.429 
 -  Kapadetan 342,5 /km² (ka-28)
885,7 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2001
 -  Total $115 yuta (ka-220)
 -  Per kapita $2.900 (2005 est.) (ka-195)
Mata uang Dolar Amérika Sarikat (USD)
Zona wanci (UTC+12)
TLD Internét .mh
Kode telepon +692

Républik Kapuloan Marshall (basa Marshall: Aolepān Aorōkin M̧ajeļ), mangrupakeun hiji nagara kapuloan di Mikronésia dina Samudra Pasifik, kuloneun Wates Kaping Internasional jeung kaléreun khatulistiwa. Dina Juli 2011, jumlah populasina nya éta 67.182. [5]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. Names of the countries of Oceania in local languages, Omniglot. Ditarima 5 Maret 2011.
  2. "Marshall Islands". geonames.de. Diakses pada 5 Maret 2011. 
  3. population.mongabay.com
  4. Department of Economic and Social Affairs Population Division (2009). "World Population Prospects, Table A.1".
  5. http://www.indexmundi.com/marshall_islands/demographics_profile.html

Bibliogapi[édit | sunting sumber]

  • Barker, H. M. (2004). Bravo for the Marshallese: Regaining Control in a Post-nuclear, Post-colonial World. Belmont, California: Thomson/Wadsworth.
  • Rudiak-Gould, P. (2009). Surviving Paradise: One Year on a Disappearing Island. New York: Union Square Press.
  • Niedenthal, J. (2001). For the Good of Mankind: A History of the People of Bikini and Their Islands. Majuro, Marshall Islands: Bravo Publishers.
  • Carucci, L. M. (1997). Nuclear Nativity: Rituals of Renewal and Empowerment in the Marshall Islands. DeKalb: Northern Illinois University Press.
  • Hein, J. R., F. L. Wong, and D. L. Mosier (2007). Bathymetry of the Republic of the Marshall Islands and Vicinity [Miscellaneous Field Studies; Map-MF-2324]. Reston, VA: U.S. Department of the Interior, U.S. Geological Survey.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Kapuloan Marshall ku jalan nyungsi proyék sawargina Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Informasi umum

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Kapuloan Marshall di Wikivoyage

Média warta


Countries.png