O (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana お.
Katakana オ
kana - gojūon
()
()

Dina sistim tulis Jepang, kana (hiragana) jeung (katakana) aya di tempat kalima, antara jeung , dina sistim Gojūon (五十音) modern kumpulan kana. Dina Iroha, aya dina urutan ka-27, antara jeung . Dina tabel beulah katuhu (diruntuy dumasar kana kolom, ti katuhu ka kenca), お aya dina kolom kahiji (あ行, "kolom A") tur baris kalima (お段, "baris O").

Cara ngeja お/オ ilaharna nyaeta [o]; leuwih pastina nyaeta [o̜ ̞] atawa [ɔ̜ ̝].

Form Rōmaji Hiragana Katakana
Normal a/i/u/e/o
(あ行 a-gyō)
o
ou
oo, oh
ō
おう, おぅ
おお, おぉ
おー
オウ, オゥ
オオ, オォ
オー

Rundayanna[édit | sunting sumber]

お jeung オ aslina, ngaliwatan man'yōgana, tina kanji 於.

Bentuk sejen[édit | sunting sumber]

Dina ukuran nu leuwih leutik versi kana (ぉ, ォ) dipake keur mora tina basa sejen nu asup kana basa Jepang, saperti フォ (fo).

Gambaran dina sistim tulisan sejen[édit | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Tempo , , , dina Wiktionary, kamus bébas.