Sistim présidénsial

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Républik présidénsial kalawan sistim présidénsial pinuh.
Nagara kalawan sistim semi-présidénsial.
Républik parleméntér kalawan kaprésidénan éksekutif dipilih ku parlemén

Citakan:Politics

Hiji sistim présidénsial nyaéta hiji sistim pamaréntahan di mana hiji badan éksekutif aya jeung ngalulugu sacara kapisah ti badan législatif, nu mana teu miboga tanggung jawab kanana sarta nu teu bisa nolakna, dina kaayaan normal.[1]

Républik kalawan pamaréntahan sistim présidénsial[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Badan législatif bisa mertahankeun hakna, dina kasus ékstrim, pikeun nolak éksekutif, mindeng liwat prosés impeachment. Tapi, intervénsi nu kawas kitu jarang (ngan aya 2 présidén Amérika Sarikat nu pernah di-impeach) sakumaha teu pagedrug jeung aturan utama présidénsialisme, nu mana "dina kaayaan normal migunakeun harti nu normal, badan législatif teu kaci nolakan éksekutif.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Society.png