Situs arkéologi di Tatar Sunda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Dumasar hasil panalungtikan paling ahir, Tatar Sunda nepi ka kiwari mangrupa wewengkon nu pangheulana némbongkeun ayana budaya tulisan di sakuliah Nusantara, nyaéta ku ayana prasasti nu dijieun kira abad ka-4-5 M.

Di handap ieu dibéréndélkeun situs-situs jeung titinggal arkéologi nu geus kagali nu némbongkeun kabudayaan urang Sunda mangsa baheula.

Budaya Mégalitik[édit | édit sumber]

Prasasti[édit | édit sumber]

Tarumanagara[édit | édit sumber]

Galuh[édit | édit sumber]

Prasasti Astana Gedé Kawali, Ciamis.

Sunda[édit | édit sumber]

Candi[édit | édit sumber]

Candi Jiwa, salasahiji candi nu rada weuteuh kénéh di situs Batujaya.

Kabuyutan[édit | édit sumber]

Baca ogé[édit | édit sumber]