Stasion Kréték

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kréték
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KRT.png
  • Singgetan: KRT
  • Nomor: 2105
Stasiun Kretek 2019.jpg
Stasion Kréték, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBrebes
KacamatanPaguyangan
DésaTaraban
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+286 m
Perenahna[2]km 319+558 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api. jeung KA Angkutan Semén STAR
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta hiji péron pulo nu sarua-rua rada pendék

Stasion Kréték (KRT) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Taraban, Paguyangan, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +156 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Prupuk-Purwokerto,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Mimiti 2 Nopémber 2015 stasion ieu jadi titik kaberangkatan karéta api barang angkutan Semén STAR/Semén Bima jurusan Stasion Klari di Kabupatén Karawang, Jawa Kulon.[4]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Media, Kompas Cyber. "Rel Ganda 34,8 Km Prupuk-Purwokerto Siap Dioperasikan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-06-06. 
  4. PT KAI Genjot Pengoperasian KA Barang

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Stasion saméméhna:
Stasion Bumiayu
Stasion saenggeusna:
Stasion Patuguran
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 7°11′6″S 109°0′45″E / 7.18500°S 109.01250°E / -7.18500; 109.01250