Torowongan Sasaksaat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koordinat: 6°46′37″S 107°25′30″E / 6.776856°S 107.425024°E / -6.776856; 107.425024

Torowongan Sasaksaat
Kategori wangunan hikmat: torowongan
COLLECTIE TROPENMUSEUM Groepsportret met de bouwers van de spoorwegtunnel bij Sasaksaät TMnr 60052221.jpg
Torowongan Sasaksaät, tempoh doeloe.
Dok. Tropenmuseum
Letak
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung Kulon
KacamatanCipatat
DésaSumurbandung
Sajarah
Taun diwangun1902-1903
Informasi wangunan
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Panjang torowongan949 m
Nomer wangunan hikmat503
SinggetanSKT
LayananArgo Parahyangan, Serayu, Ciremai, Lokal Cibatu, Harina, Pangandaran, sarta angkutan peti kemas.

Torowongan Sasaksaat nyaéta torowongan jalur karéta api anu diwangun ku SS (Staatsspoorwegen) antara taun 1902-1903. Torowongan anu miboga nomer wangunan Hikmat (BH) 503 ieu aya di jalur antara Purwakarta jeung Padalarang di km 143+144 antara Stasion Sasaksaat jeung Stasion Maswati, meulah pasir Cidepong di Kampung Sasaksaat Désa Sumurbandung, Kacamatan Cipatat, Kabupatén Bandung Kulon. Di jero torowongan anu panjangna 949 méter ieu[1] aya 35 sléko anu ngawengku 17 ti kénca sarta 18 ti katuhu ti arah Stasion Sasaksaat.[2]

Torowongan anu perenahna di Daérah Operasi II Bandung ieu mangrupa torowongan karéta api anu lalu lintas na padet. Jalur anu lengkung nalika rék asup torowongan boh ti arah Stasion Sasaksaat jeung Stasion Maswati ngabalukarkeun rélna dipasangan rél paksa (gongsol). Lobana karéta api anu ngaliwat perelu penjagaan husus di torowongan, jadi di ujung torowongan aya gardu jaga pikeun PJTW (petugas jaga terowongan).[3] Arsitéktur torowongan ini saliwat mirip jeung Torowongan Mrawan di Sidomulyo, Silo, Jember.

Data teknis[édit | édit sumber]

BH 503
Panjang 949 m
Taun pemasangan 1902-1903
Letak km 143+144 antara Stasion Sasaksaat jeung Stasion Maswati

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Citakan:WangunanHikmat


KA Galunggung Nagreg.jpg