Yordania

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
المملكة الأردنّيّة الهاشميّة
Al Mamlakah al Urdunnīyah al Hāshimīyah
Bandéra Yordania Lambang Yordania
Motto
الله، الوطن، الملك (Allah, al-watan ("Lemah Cai"), al-malik ("Raja"))/ الأردن أولاً : Al Urdun Awwalan
Lagu
As-salam al-malaki al-Urduni
Location of Yordania
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Amman
Basa resmi Arab
Pamaréntah Monarki
 -  Raja Abdullah II
 -  Perdana Menteri Marouf al-Bakhit
Kamerdékaan
Aréa
 -  Total 92.300 km² (111)
 mil² 
 -  Cai (%) ~0,01%
Populasi
 -  Perkiraan  2005 5.729.732 (104)
 -  Sénsus 2003 5.460.000 
 -  Kapadetan 62 /km² (106)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$24,69 miliar (100)
 -  Per kapita US$4.383 (111)
Mata uang Dinar (JOD)
Zona wanci (UTC+2)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+3)
TLD Internét .jo
Kode telepon +962

Karajaan Hasyimiyah Yordania, biasana disebut Yordania (basa Arab: أردنّ, transliterasi: ʼUrdunn), mangrupa hiji nagara di Wétan Tengah nu tepung wates jeung Suriah di kalér, Arab Saudi di wétan jeung kidul, Irak di kalér-wétan, sarta Israél jeung Tepi Kulon di kulon. Yordania narima arus pangungsi Paléstina dina leuwih ti 3 dasawarsa, ngajadian manéhna salaku salah sahiji panampung pangungsi pangageungna di dunya.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Yordania di Wikivoyage


Gnome-globe.svg