Grénada

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Pikeun kagunaan séjén tina Grénada, tempo Grénada (disambiguasi).
Grenada
Grénada
Bandéra Grénada
Motto
“Ever Conscious of God We Aspire, Build and Advance as One People”[1]
Lagu
Hail Grenada
Lagu Karajaan
God Save the Queen
Location of Grénada
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
St. George’s
12°03′N 61°45′W
Basa resmi Basa Inggris
Grup étnis  82% hideung, 13% campuran hideung jeung Éropa, 5% Éropa jeung Hindia Wétan, jeung katurunan Arawak/Karib[2]
Démonim Grenadian
Pamaréntah Démokrasi parleméntér dina Monarki konstitusional
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Jéndral Cécile La Grenade
 -  Perdana Mentri Keith Mitchell
Kamerdikaan
 -  ti Britania Raya 7 Pébruari 1974 
Aréa
 -  Total 344 km² (ka-203)
132,8 mil² 
 -  Cai (%) 1,6
Populasi
 -  Perkiraan  12 Juli 2005 110.000 (ka-185)
 -  Kapadetan 319,8 /km² (ka-45)
828,3 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $1,098 milyar[3] 
 -  Per kapita $10.657[3] 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $674 milyar[3] 
 -  Per kapita $6.542[3] 
HDI (2007) Green Arrow Up Darker.svg 0,813 (luhur) (ka-74)
Mata uang Dolar Karibia Wétan (XCD)
Zona wanci (UTC−4)
 -  Usum panas (DST)  (UTC−4)
TLD Internét .gd
Kode telepon +1-473
a pakiraang 2002.

Grénada (Basa Inggris: Grenada) nyaéta hiji nagara kapuloan nu ngawengku pulo Grénada jeung genep pulo lianna di tenggaraeun Laut Karibia. Grénada aya di kalér-kuloneun Trinidad jeung Tobago, kalér-wétaneun Vénézuéla, jeung kidul-kuloneun Saint Vincent jeung Grenadines.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Bibliograpi[édit | édit sumber]

  • Adkin, Mark. 1989. Urgent Fury: The Battle for Grenada: The Truth Behind the Largest U.S. Military Operation Since Vietnam. Trans-Atlantic Publications. ISBN 0-85052-023-1
  • Beck, Robert J. 1993. The Grenada Invasion: Politics, Law, and Foreign Policy Decisionmaking. Boulder: Westview Press. ISBN 0-8133-8709-4
  • Brizan, Géorge 1984. Grenada Island of Conflict: From Amerindians to People’s Revolution 1498–1979. London, Zed Books Ltd., publisher; Copyright, Géorge Brizan, 1984.
  • Martin, John Angus. 2007. A–Z of Grenada Heritage. Macmillan Caribbéan.[4]
  • Sinclair, Norma. 2003. Grenada: Isle of Spice (Caribbean Guides). Interlink Publishing Group; 3rd edition. ISBN 0-333-96806-9
  • Stark, James H. 1897. Stark’s Guide-Book and History of Trinidad including Tobago, Grenada, and St. Vincent; also a trip up the Orinoco and a description of the great Venezuelan Pitch Lake. Boston, James H. Stark, publisher; London, Sampson Low, Marston & Company.
  • Steele, Beverley A. 2003. Grenada: A History of Its People (Island Histories). MacMillan Caribbéan. ISBN 0-333-93053-3

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Government of Grenada Website". Diakses tanggal 2007-11-01. 
  2. https://www.cia.gov/ Grenada factbook
  3. a b c d "Grenada". International Monetary Fund. Diakses tanggal 2011-04-21. 
  4. "Grenada Heritage". Grenadaheritage.com. Diakses tanggal 2010-06-28. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Grénada ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-su-without-text.svg Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Grénada di Wikivoyage

Citakan:English official language clickable map Citakan:Grenada topics


Countries.png