Saint Lusia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Saint Lucia
Saint Lusia
Bandéra Saint Lusia Lambang Saint Lusia
Motto
"The Land, The People, The Light"
Lagu
Sons and Daughters of Saint Lucia
Location of Saint Lusia
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Castries
14°1′N 60°59′W
Basa resmi
(Basa wewengkon)
Basa Inggris, Basa Kréol Perancis Saint Lucia[1][2]
Démonim Saint Lucian
Pamaréntah Démokrasi parleméntér jeung monarki konstitusional
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Jéndral Pearlette Louisy
 -  Perdana Mentri Kenny Anthony
Kamerdikaan
 -  ti Britania Raya 22 Pébruari 1979 
Aréa
 -  Total 617 km² (ka-191)
238,23 mil² 
 -  Cai (%) 1,6
Populasi
 -  Sénsus 2009 173.765 
 -  Kapadetan 298 /km² (ka-41)
672 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2009
 -  Total $1,746 milyar[3] 
 -  Per kapita $10.177[3] 
GDP (nominal) Perkiraan 2009
 -  Total $973 yuta[3] 
 -  Per kapita $5.671[3] 
HDI (2009) Red Arrow Down.svg 0,821 (luhur) (ka-69)
Mata uang Dolar Karibia Wétan (XCD)
Zona wanci (UTC−4)
TLD Internét .lc
Kode telepon +1-758

Saint Lusia (Basa Inggris: Saint Lucia; Basa Prancis: Sainte-Lucie) nyaéta hiji nagara pulo di Laut Karibia beulah wétan, di watesna jeung Samudra Atlantik.[4] Nagara ieu aya di kaléreun/kalér-wétaneun pulo Saint Vincent, kalér-kuloneun Barbados, jeung kiduleun Martinik. Nagara ieu miboga aréa daratan 617 km2 (238,23 mil pasagi) jeung miboga populasi kira-kira 174.000 jiwa (2010). Ibu kotana nyaéta Castries.

Galeri[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Catetan jeung rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "About St. Lucia". Castries, St. Lucia: St. Lucis Tourist Board. Diakses pada 11 Nopémber 2011. "The official language spoken in Saint Lucia is English although many Saint Lucians also speak a French dialect, Creole (Kwéyòl)." 
  2. Bureau of Western Hemisphere Affairs (U.S. Department of State) (August 12, 2011). "Background Note: Saint Lucia". United States Department of State. Diakses pada 11 Nopémber 2011. "Languages: English (official); a French patois is common throughout the country." 
  3. a b c d "Saint Lucia". International Monetary Fund. Diakses pada 21 April 2010. 
  4. "The Saint Lucia Constitution" (1978-December-20 effective 1979-February-22), Government of St. Lucia, December 2008, www.stlucia.gov.lc (see below: References).

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Saint Lusia ku jalan nyungsi proyék sawargina Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Saint Lusia di Wikivoyage


Gnome-globe.svg Géografi lokal
Kaanggotaan internasional

Citakan:Commonwealth realms

Citakan:English official language clickable map