Toyota F1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Toyota mangrupakeun salah sahiji tim balap anu berlaga di ajang Formula Hiji. Tim ieu dipiboga ku pabrikan mobil paling ageing di dunya, Toyota Motor Corporation. Tim Toyota ngamimitian debutna di GP Australia 2002 sareng pembalap Mika Salo-Allan McNish. Tim ieu mangrupakeun salasahiji tim balap F1 anu paling beunghar. Diperkirakeun anggaran pertaunna (sateuacan dibatasi ku peraturan FIA) mencapai leuwih ti 400 juta dollar Amerika. Basis tim balap ieu aya di kota Cologne, Jerman.

Pembalap Toyota ayeuna nyaeta Jarno Trulli sareng Timo Glock. Tim Toyota ngagaduhan rencana keur ngaboyong Kimi Raikkonen taun 2010 engke. Sponsor utama tim Toyota nyaeta pabrikan elektronik ageing asal Jepang, Panasonic.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]