Jalan Raya Pos

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jalan Raya Pos di Pulo Jawa

Jalan raya pos nyaéta jalan anu panjangna kurang leuwih 1000 km anu manjang sapanjang jalur kalér pulo Jawa, ti Anyer nepi ka Panarukan. Diwangun dina mangsa pamaréntahan Herman Willem Daendels. Dina unggal 4,5 kilometer diwangun pos minangka tempat pangreureuhan jeung panumbu pangiriman susuratan. Tujuan diwangunna jalan raya pos nyaéta pikeun leuwih ngalancarkeun komunikasi antar wewengkon anu dikawasa ku Daendels di sapanjang pulo jawa jeung sawaréh bénténg pertahanan di basisir kalér pulo Jawa. Salian ti ngalancarkeun komunikasi, fungsi sejenna nyaeta pikeun pertahanan. Ku ayana eta jalan manuver tentara darat leuwih gampang tur lancar.


Kota-kota anu diliwatan Jalan Raya Pos[édit | sunting sumber]

Sumber rujukan[édit | sunting sumber]

(id) Jalan Raya Pos

Nulis.jpg