9 Pébruari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti 9 Pebruari)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

9 Pébruari nyaéta poé ka-40 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 325 poé (326 dina taun kabisat).

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1895 – William G. Morgan nyien hiji kaulinan nu dingaranan Minonette, teu lila ti harita nelah jadi maén voli.
  • 1900 – Pasanggiri Piala Davis dijieun.
  • 1904Perang Rusia-Jepang: Patempuran Darmaga Arthur lekasan.
  • 1913 – Sakumpulan méteor katempo ngaraliwat ti garis laut Amérika Kalér jeung Kidul. Para astronom nyimpulkeun yén asal muasalna tina hiji satelit alami bumi nu leutik jeung umurna pondok.
  • 1934Pakta Balkan diadegkeun ku Yunani, Turki, Rumania jeung Yugoslavia pikeun ngajaga status quo wilayah.
  • 1943Perang Dunia II: Patempuran Guadalcanal lekasan pikeun kameunangan Sakutu.
  • 1945 – Perang Dunia II: Patempuran Atlantik: Dina hiji patelak kapal selam lawan kapal selam nu langka kajadian, Kapal HMS Venturer nu Sakutu ngalelepkeun U-864 Jérman di leupas basisir Fedje, Norwégia.
  • 1946Persatuan Wartawan Indonésia (PWI) ngadeg di Surakarta.
  • 1971 – Lini Sylmar 6.5–6.7 Mw narajang Aréa Los Angeles Gedé, nelasan 64 jalma sarta nyideraan 2.000 lianna.
  • 1986 – Komét Halley pangahirna némbongan dina jero sistém tata surya.
  • 1978 – Pausahaan Budd ngenalkeun SPV-2000, karéta munggaran nu bisa maju sorangan, di Philadelphia, Pennsylvania.
  • 1991 – Para pamilih di Lithuania milih merdéka.
  • 1996IRA nyatakeun anggeusna reureuh perang salila 18 bulan sarta ngajelegurkeun hiji bom gedé Kompléks Canary Wharf London, nelasan dua jalma.
  • 1996Copernicium kapanggih ku Sigurd Hofmann, Victor Ninov tur kanca-kancana.
  • 2016 – Dua karéta panumpang tabrakan di Kota Bad Aibling di Nagara Bagéan Bayern di Jérman. Dua belas jalma palastra sarta 85 séjénna taratu.
  • 2018 – Pangbukaan Olimpiade Usum Tiis 2018 dipidangkeun di Pyeongchan di Koréa Kidul.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Pers Nasional
  • Poé Jadi Kavaleri Indonésia
  • Poé Jadi Komando Pertahanan Angkatan Udara Indonésia

Tumbu luar[édit | édit sumber]

February 9 en.wikipedia

Nuvola apps clock.png