Jambu aér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Jambu air)
Luncat ka: pituduh, paluruh
Jambu Aér
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Myrtales
Kulawarga: Myrtaceae
Génus: Syzygium
Spésiés: S. aqueum
Ngaran binomial
Syzygium aqueum
(Burm.f.) Alston, 1929
Sinonim

Eugenia javanica Lamk., 1789 (part)
Eugenia mindanaensis C.B. Robinson, 1909

Sajarah Singget[édit | édit sumber]

Jambu aér asalna ti wewengkon Indo Cina sarta Indonésia, sumebar ka Malaysia sarta pulo-pulo di Pasifik. Salila ieu masih dianggap minangka pepelakan pakarangan pikeun konsumsi kulawarga. Buah Jambu aér teu ngan saukur amis jeung nyegerkeun, tapi mibanda rupa-rupa jenis. Jambu aér (Eugenia aquéa Burm) dikategorikeun salah sahiji jenis buah-buahan poténsial anu acan loba dibudidayakeun pikeun tujuan komérsial.[1]

Séntra Penanaman[édit | édit sumber]

Nurutkeun data statistik ti Dines Tatanén Pepelakan Pangan, Jawa Kulon, Kabupatén Karawang, Tangerang, Bogor, Sukabumi, Cianjur, Bandung, Garut, Cirebon, Subang sarta Bekasi kaasup 10 daérah sentra budidaya jambu aér. Jambu aér Cincalo beureum loba di Karawang sarta kaceluk jeung Jambu Bolang mun geus asak warnana beureum kolot semu biru jeung rasa amis-hasem seger sedengkeun Jambu aér Semarang (beureum sarta bodas) loba kapanggih di Indramayu.[1]

Jambu aér mangrupa buah anu dominan mibanda loba cai tinimbang dagingna ieu pohara alus pikeun kaséhatan. Lain ngan saukur alus pikeun kaséhatan, tétéla buah jambu aér alus ogé pikeun kacantikan. Ku kituna, hayu urang telik sawatara mangpaat jambu aér.[1]

Kandungan sarta mangpaat:[édit | édit sumber]

Ku sabab buah ieu mibanda kandungan cai anu leuwih loba tinimbang dagingna, hal ieu bisa nyumponan kabutuhan cairan dina awak urang. Cairan pohara penting pikeun ngabersihkeun ginjal ti asam urine sarta uréa. Lamun diginjal teu sadia cukup cairan, kokotor awak éta teu bisa dikaluarkeun kalayan lancar. Balukarna kokotor bisa nyieun batu ginjal.

Vitamin A anu aya dina buah ieu tétéla lobana. Vitamin A pohara diperlukeun ku awak urang pikeun ngajaga kaséhatan panon, ngaronjatkeun imunitas sarta pungsi sél getih bodas minangka anti bodi sarta antivirus di jero awak urang.

Dina jambu aér ieu tétéla ogé ngandung vitamin C anu diperlukeun ku awak urang. Kira-kira dina 100 gram jambu aér aya vitamin C anu saimbang jeung jeruk mandarin nyaéta 22 mg. Jeung lobana vitamin C dina buah ieu bisa mantuan ngaronjatkeun imunitas awak urang. Vitamin C minangka antioksidan sajaba bisa ngabenerkeun sél awak sarta raramat kulit anu garah alatan radikal leupas. Dina ngarawat kacantikan, vitamin C mibanda peran penting dina ngalancarkeun perédaran darah ku kituna kulit kasampak leuwih seger. Vitamin ieu ogé baris ngarangsang pembentukan kolagén kulit sarta ngajagana ti karuksakan. Vitamin C mibanda sipat minangka water holder (nunda cai) ku kituna sanggup ngajaga kalembaban kulit.

Kandungan ti buah jambu aér teu ngan sawates éta waé. Alatan jambu cai mibanda serat pangan anu cukup luhur. Buah ieu ogé ngandung asam mineral beusi, magnesium, asam sulfuric, asam sitrat, mangan, protein, tambaga, séng, kalium, fosfor, magnesium, kalium sarta kalsium [2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c (id)[1](diakses tanggal 15 oktober 2011)
  2. (id)[2](diakses tanggal 15 oktober 2011)